Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Martí de Torroella - SANT JOAN DE VILATORRADA (CATALUNYA)

(Referència: 5566)


Alçada del campanar 17.57
Descripció Altitud: 240 metres.
Església amb vestigis romànics del segle XII o principis del XIII com l'absis actualment mig tapat per les construccions veïnes. Avui dia és un temple refet en estil neoclàssic cap a finals del segle XIX amb orientació transversal a la primitiva. Consta d'una nau i un transsepte amb un cimbori quadrat al creuer coronat per una teulada de quatre vessants i pinacle al cim.; l'acompanyen algunes capelles laterals. El frontis està orientat al migdia amb un portal d'arc de mig punt amb un marc reduït d'escàs relleu, un òcul a la part superior i una cornisa angular; un altre petit òcul es troba al cos lateral dret; tots dos tenen un marc en relleu escàs. Els seus murs mostren paraments de paredat de color torrat d'aspecte ben endreçat; les cantoneres queden reforçades per carreus ben escairats de mida mitjana. Des de la carretera que es troba al seu entorn hi ha una graderia per ascendir a la placeta jardí que es troba al davant del frontis.
Campanar coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (3'15 x 3'25 m) amb uns caires prims poc ressaltats a manera de lesenes cantoneres en la seva part alta constituïda per la cel·la. Està coronat per una cornisa i una teulada a quatre vents baixa. Aquest cos o cel·la queda obert amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, amb el marc ressaltat i una motllura a la seva base i una altra a la part alta; el cos inferior no destaca del temple si no és per unes petites finestretes que es troben en pisos baixos visibles en el mateix mur del frontis.
Situació: al damunt de l'ala dreta de l'edifici com a prolongació de la part del frontis d'aquesta banda tot ell orientat al sud.
Alçada: 17'57 metres.
Esveltesa: 5,4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-17088
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (18-09-2003)
 • 3 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 17-03-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Mare de Déu de la PietatROSES SOLER, JUAN BAUTISTA1942151

 • SANT JOAN DE VILATORRADA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-03-2023
  Convertir a PDF