Inventari de Campanes

Parròquia de l'Assumpció de la Mare de Déu - BENEIXIDA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 5980)


Data de construcció Finals del segle XX, 2008
Descripció L'església parroquial té un modern campanar, situat al costat de la façana principal. Hi ha un primer cos que és de ciment i massís. Als peus del campanar trobem una inscripció que resumeix la història del poble. La part superior de la torre està feta amb dos planxes de ferro, situades de forma perpendicular, que estan retallades amb la forma del campanar de l'església vella. Una estructura que hi ha darrere d'aquest allotja les campanes.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual Les campanes estan situades a la part superior de la torre, a una estructura metàl·lica. La major es troba a un primer nivell i la xicoteta al segon. Les dos tenen truges de fusta de Industrias Manclús i estan mecanitzades amb motor d'impuls i electromall. Tenen batall lligat però sols el de la major està reforçat amb cable de seguretat.
Campanes Té dos campanes foses als tallers de Hermanos Portilla en 2008. La xicoteta està dedicada al poble vell de Beneixida i la major al nou.
Tocs actuals de campanes Les campanes voltegen i repiquen automàticament.
Intervencions Després de la pantanada de Tous el poble vell de Beneixida es va traslladar. La nova església, construïda a finals del segle XX, es va dotar amb un campanar que amb aires contemporanis tracta de recordar la fisonomia del de l'església vella. L'any 2008 es varen fondre dos campanes que Industrias Manclús va instal·lar al campanar amb truja de fusta i mecanitzades amb motor d'impuls i electromall.
Autors
 • ASPAS PERIS, Pep (19-08-2008)
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de les campanes] (10-11-2018)
 • 11 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 25-04-2020

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  CampanarCampana (1)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)20084037
  CampanarCampana (2)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)20085072

 • BENEIXIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 31-01-2023
  Convertir a PDF