Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria - LA LLACUNA (CATALUNYA)

(Referència: 6517)


Alçada del campanar 35.15
Descripció Altitud: 614 metres.
Església aixecada bàsicament entre el 1620 i el 1676 amb tradició arquitectònica del gòtic. Consta d'una nau de quatre trams, un d'ells amb el cor, coberts amb volta ogival de creueria; està capçada per un absis poligonal de cinc costats desiguals cobert per una volta estrellada de nervadura gòtica. El frontis està obert per un portal rectangular amb una petita fornícula al damunt amb la imatge de Maria i per una rosassa enlairada sobre la porta amb data gravada del 1676. Els seus murs presenten paraments de maçoneria amb carreus a les cantoneres. El cor als peus amb una barana de fusta descansa sobre un arc carpanell i una volta de creueria.
Guarda un retaule neoclàssic del 1858 a l'altar major amb un petit cambril amb la imatge de la Puríssima sota l'advocació de Santa Maria de la Llacuna. Té orgue.
Dimensions: 24'73 x 8'73 x 13'70 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; des del fons de les capelles laterals fa una amplada de 12'97 metres.
Campanar funcional coetani del temple. Té planta quadrada (5'30 x 5'30 m) amb un primer alt cos que té la cel·la al capdamunt i està capçat per una fina motllura; les seves finestres són d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen dues campanes. Els seus murs tenen paraments de paredat amb carreus a cantoneres d'un material de color grisenc tirant a marronós. Un segon cos, de poca alçada, els té de maçoneria amb carreus a cantoneres; està constituït per una torrella quadrada amb cornisa i teulada a quatre vessants; en els seus quatre òculs, un a cada cara, hi figuren esferes del rellotge. L'escala que puja per per una semi-torre adossada i per l'interior és de cargol de pedra picada; té una sortida per damunt de la teulada; arriba fins a una recambra baixa sota de la cel·la; una petita escala permet accedir a aquest últim lloc.
Situació: angle nord-oest de la capçalera.
Alçada: 35'15 metres.
Esveltesa: 6,6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-5838
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (12-05-2001)
 • Bibliografia (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  AutorsTítolData
  REDACCIÓL’Ajuntament de la Llacuna posa a l’hora el rellotge del campanar2016
  3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-03-2015


 • LA LLACUNA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 07-07-2022
  Convertir a PDF