Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel de Castelltallat - SANT MATEU DE BAGES (CATALUNYA)

(Referència: 6562)


Alçada del campanar 19.3
Descripció Altitud: 720 metres.
Església amb restes d'una primitiva romànica visibles en l'aparell dels seus paraments; ha estat modificada en etapes posteriors i finalment al segle XIX amb aires neoclàssics. Consta d'una nau major, d'una segona nau a la banda esquerra i de capelles laterals. Està bastida amb murs de carreus desiguals ben escairats de pedra blanquinosa. Té un portal rectangular renaixentista amb entaulament i frontó a la façana sud.
Conserva tres retaules barrocs: el de Sant Miquel a l'altar major del 1613 obrat pel fuster de Manresa Hilari Orta; el del Roser iniciat al segle XVII i completat el XIX; i el del Sant Crist del 1703.
Campanar neoclàssic coetani de les últimes reformes del temple. Té un primer cos de planta quadrada (3'50 x 3'50 m); el segon té els caires aixamfranats i està decorat amb motllures compostes a sota, a sobre i a l'arrencada dels arcs de les finestres. Està coronat per una cornisa motllurada amb gàrgoles als angles i un terrat amb balustrada amb pinacles de bola sobre dels pilars dels caires; damunt del terrat s'aixequen quatre arcades apuntades unides en diagonal al centre. La cel·la té un finestral d'arc apuntat a cada cara amb marc i dovelles ben escairats. Els seus murs presenten bells paraments de carreus mitjans ben escairats i disposats en filades uniformes; la pedra és d'un color marronós clar.
Situació: angle nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 19'30 metres.
Esveltesa: 5,5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-17126
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (30-06-2001)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 09-03-2015


 • SANT MATEU DE BAGES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF