Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria de Rocafort - EL PONT DE VILOMARA I ROCAFORT (CATALUNYA)

(Referència: 6585)

Alçada del campanar 20.43
Descripció Altitud: 402 metres.
Església gòtica del segle XIV ampliada als segles XVI i XVII amb capelles laterals. Consta d'una nau capçada per un absis poligonal de cinc costats. El frontis està obert amb un portal d'arc de mig punt i amb arquivoltes apuntades. Conserva alguna resta de l'antic temple romànic. Els seus murs mostren paraments de maçoneria o de petits carreus irregulars amb el morter entre juntures força visible.
Guarda una tomba-ossari del segle XIV de Pere de Sitjar, senyor de Rocafort, amb relleus de Berenguer Ferrer picapedrer de Manresa.
Campanar merament funcional digne. Té planta quadrada (3'35 x 3'35 m) i està coronat per una cornisa motllurada i una teulada piramidal amb una creu de ferro al cim. La cel·la oberta amb una finestra d'arc de mig punt a cada costat queda sota mateix de la teulada; hi penja alguna campaneta. Els seus murs de paredat o de petits carreus irregulars de pedra groguenca no presenten cap element decoratiu llevat d'una petita finestra quadrada a mitja alçada per la banda de llevant; per tant, tot ell mostra els murs completament nus.
Situació: en part incorporat dins de la fàbrica del temple per la banda de migdia i en part adossat al mur de la capçalera, entre aquesta i l'absis poligonal encarat a llevant.
Alçada: 20'43 metres.
Esveltesa: 6,1
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-16920
1 Fotos
Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
Actualització 16-03-2015


 • EL PONT DE VILOMARA I ROCAFORT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 03-03-2021
  Convertir a PDF