Inventari de Campanes

Església nova de Sant Pere de Viladecavalls - CALDERS (CATALUNYA)

(Referència: 6604)


Alçada del campanar 18.52
Descripció Altitud: 512 metres.
Església aixecada el 1944 en estil neoromànic i bastida amb murs de maó vist amb decoració sota cornises d'arcuacions cegues en pedra grisa, igual com al portal i les finestres; tres contraforts o matxons de pedra arrebossats a l'exterior reforcen els murs laterals en els punts coincidents amb les pilastres interiors de separació de cada tram de l'única nau de què consta; està capçada per un absis semicircular prolongat per un tram recte guarnit amb un fris d'arquets cecs sota cornisa. La nau de quatre trams està coberta per un embigat de fusta sobre arcs diafragma de formigó en arc de mig punt; entre biga i biga i ha una coberta de canyes; no té altars laterals. Té un cor de pedra artificial amb barana de calats; descansa horitzontalment. El frontis té la zona central destacada respecte dels laterals; hi té un portal dovellat amb dues arquivoltes de mig punt damunt una senzilla imposta; una motllura horitzontal sobre petits permòdols a mitja alçada divideix el frontis en dues zones; una rosassa calada queda oberta en la superior i una cornisa angular amb un fris d'arquets cecs al dessota amb una creu de pedra al cim corona el frontis.
Dimensions: 24'17 x 9'45 x 8'70 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; la llargada inclou el cancell que ell sol fa 6'27 metres de fondària.
Arquitecte: Josep Maria Pericas.
Campanar neoromànic coetani del temple. Té planta quadrada (3'64 x 3'64 m) i està bastit amb murs de maó vist amb els caires ressaltats a manera de lesenes cantoneres; queda dividit en tres pisos per motllures amb frisos d'arcs cecs sota d'elles; està coronat per una cornisa destacada sobre caps de biga, un fris d'arquets cecs al dessota i una teulada piramidal baixa. La cel·la està oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, amb una campana que penja a cadascuna d'elles. S'entra al campanar des de l'exterior o des de l'interior; hi ha una escala estreta de pedra artificial amb una barana de fusta digna però senzilla que porta al cor i a la cel·la on s'hi entra per una trapa.
Situació: adossat al mur de tramuntana fent angle al nord-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 18'52 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-16305
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (03-10-2003)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (24-08-2013)
 • 11 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 30-04-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Cel·laCampanaMURUA (VITORIA)1944ca60125

 • CALDERS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 22-05-2022
  Convertir a PDF