Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu de la Salut - BADALONA (CATALUNYA)

(Referència: 6769)


Alçada del campanar 24.99
Autors de la documentació Joan Padrós i Fornaguera
Descripció Altitud: 20 metres.
Església aixecada en el 1955. Consta d'una sola nau rectangular de cinc trams, un d'ells correspon al transsepte que no sobresurt i amb el creuer un poc més alt que la nau; un altre als peus té el cor sobre una forta estructura de formigó. El seu sostre alt està format per bigues de formigó i revoltons; tota l'estructura és de formigó a base de contraforts interiors que sostenen grans bigues; els seus murs són de maó vist, tant per l'interior com per l'exterior; té un absis amb el mur lleugerament corbat. El frontis el constitueix el mur del campanar situat damunt d'un porxo de sostre horitzontal amb quatre pilars de formigó i un portal rectangular que s'hi aixopluga. Uns grans finestrals de vidrieres de color al centre pugen campanar amunt i també a ambdós costats i a les ales, força endarrerides; també n'hi ha als laterals, més grans els del mur de llevant.
Dimensions: 40'65 x 20'00 x 17'72 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada del transsepte en fa 23'41 i l'alçada del creuer 18'90 metres.
Arquitecte: Joan Padrós i Fornaguera, badaloní.
Campanar modern coetani del temple, merament funcional, més semblant a una casa de pisos que una estructura religiosa. Té planta rectangular (10'26 x 7'50 m). La cel·la està oberta amb tres finestres per banda amb campanes a les tres del frontis (una d'elles, del 1998, Maria Anastàsia, les altres: Joana i Marta); un rellotge d'esfera es troba al dessota de la motllura inferior de la cel·la. Està coronat per una minsa cornisa motllurada, una coberta plana i una creu lluminosa al cim de 6'20 metres d'alçada, no comptada en el càlcul de l'alçada del campanar. Tres finestres rectangulars vidriades recorren la façana del campanar, de dalt abaix, sota la cel·la, i una a cadascun dels dos murs laterals. Ha estat bastit amb murs de maó vist.
Al damunt del campanar hi ha aixecada una gran creu metàl·lica que permet il·luminar-se ja que té un interior vidriat; aquesta creu fa uns sis metres d'alçada; si la comptéssim, l'alçada total del campanar arribaria als 31 metres, però no em sembla pas que l'hàgim de tenir en compte a causa de la seva fragilitat i perquè no és res més que un element poc seriós i que un bon dia pot desaparèixer; per aquest motiu donaré en la llista dels campanars de Badalona l'alçada de 24'99 metres, .
Situació: centrat en el frontis encarat cap sud-oest, damunt mateix del porxo d'entrada.
Alçada: 24'99 metres.
Esveltesa: 2,4
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (22-01-2006)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 04-06-2015


 • BADALONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-10-2020
  Convertir a PDF