Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Eulàlia - PALLEJÀ (CATALUNYA)

(Referència: 6798)

Alçada del campanar 24.56
Descripció Altitud: 87 metres.
Església aixecada entre el 1832 i el 1862 en estil neoclàssic. Consta d'una nau rectangular coberta amb una volta de llunetes, d'un transsepte amb una cúpula al creuer i amb capelles laterals cobertes amb voltes bufades; la nau inclou un atri obert amb tres arcs. El frontis amb algun esgrafiat té un portal rectangular coronat per un frontó circular amb el timpà nu; el flanquegen dues pilastres jòniques de pedra rogenca per banda que sostenen un entaulament amb una cornisa destacada que separa el cos baix del superior on hi apareix una finestra semicircular i, al capdamunt, un frontó triangular. Els seus murs tenen un arrebossat pintat de color groguenc ataronjat que destaca dels elements rogencs de la portalada i dels enquadraments i de les finestres dels laterals.
Guarda un Santcrist (1975) en fusta de bedoll de Josep Ricart i, a l'altar del Santíssim, una tela pintada el 1924 per Vicenç Nubiola que representa la Magdalena eixugant els peus de Jesús.
Campanars bessons coetanis del temple. Tenen planta quadrada (4'50 x 4'50 m) amb un segon cos separat del primer per una cornisa, la mateixa que recorre tot el frontis del temple; sobresurten del nivell superior de la façana i en ells s'hi ubiquen les cel·les; els seus caires es troben lleugerament aixamfranats. Cada cel·la està oberta amb finestres en arc de mig punt, una a cada costat; hi pengen campanes a tots dos campanars; hi ha un rellotge d'esfera al de l'esquerra sota mateix de la finestra situada a la cara frontal. Per coronament tenen un terrat amb barana d'obra i, damunt d'ells, s'hi troba una coberta semiesfèrica amb sengles creus de ferro al cim. Els seus murs tenen, com els del frontis, un arrebossat i estan pintats d'igual manera.
Situació: a banda i banda del frontis orientat a migjorn, respectivament als angles est i oest.
Alçada: 24'56 metres aplicable al dos.
Esveltesa: 5,4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-18732
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-08-2000)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 30-05-2015


 • PALLEJÀ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 22-05-2022
  Convertir a PDF