Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Joan - VILADECANS (CATALUNYA)

(Referència: 6813)


Alçada del campanar 34.75
Autors Josep Puig i Janer
Descripció Altitud: 17 metres.
Església neorenaixentista aixecada entre el 1941 i el 1958. Consta de tres naus separades per columnes de maó vist de color fosc i per arcs formers de mig punt; té la capçalera recta; està coberta per un sostre teginat de cassetons; el presbiteri ho està per una volta de canó. Uns grans finestrals estan oberts per damunt de les naus laterals. El frontis està precedit d'un porxo amb cinc arcs de mig punt sobre fines columnes; la part baixa del mur frontal, aixoplugat sota del porxo, presenta uns esgrafiats figuratius en quatre plafons, dos a cadascuna de les bandes del portal rectangular situat al centre; una gran rosassa vidriada queda oberta a mitja alçada del frontis per damunt del porxo i un frontó triangular al capdamunt té el timpà decorat amb baixos relleus no figuratius; una creu de pedra es troba al cim.
Arquitecte: Josep Puig i Janer.
Guarda al baptisteri unes pintures al fresc de Carulla i Serra.
Campanar del 1957. Té planta quadrada (5'80 x 5'80 m) amb dues motllures sota la cel·la que inclouen una franja amb esgrafiats. La cel·la està oberta amb dues finestres d'arc de mig punt a cada banda; hi pengen campanes. Està coronada amb una destacada cornisa motllurada i una teulada a quatre vessants. Té un sòcol de pedra picada rogenca i els murs arrebossats i pintats en tons torrats i amb carreus blancs a cantoneres. La desproporció entre l'alt cos del campanar i el de petites dimensions de la cel·la fan poc harmoniosa l'estètica d'aquest cloquer.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al nord-est de la façana lateral encarada a llevant, prop de la capçalera orientada a tramuntana.
Alçada: 34'75 metres.
Esveltesa: 6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-19414
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-08-2000)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 02-06-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Campana1957

 • VILADECANS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF