Inventari de Campanes

Església de Sant Ponç de Corbera - CERVELLÓ (CATALUNYA)

(Referència: 6816)
Alçada del campanar 24
Descripció Altitud: 380 metres
Església d'un antic monestir del segle XI avui desaparegut. Consta d'una nau de quatre trams, un d'ells és el transsepte, coberta per voltes de canó sobre quatre arcs torals de mig punt i capçada per un absis semicircular i dues absidioles obertes al transsepte, totes elles allargades per un tram curt. Sobre el creuer s'aixeca un cimbori quadrat al centre del qual, damunt trompes, puja un campanaret de dos pisos. Té els murs de carreus marronosos escairats matusserament i alineats més o menys bé, petits per fora i mitjans per dins; estan ornats com els absis amb frisos d'arquets cecs sota cornisa i bandes verticals o lesenes. Té el frontis orientat a ponent amb una porta senzilla d'arc de mig punt dovellat i, al damunt, dues finestres d'arc de mig punt i una altra de geminada sota mateix de la cornisa angular que presenta un fris al seu dessota d'arcuacions cegues.
Dimensions: 26'80 x 6'20 x 12'50 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; el transsepte en fa 16'50 x 4'80 x 10'00.
Campanar de torre aixecat damunt el cimbori; té dos pisos amb finestres d'arc de mig punt a cada cara; la del pis superior és geminada; té el mainell amb capitell mensuliforme decorat amb relleus que representen palmetes entrellaçades per tiges. Està cobert per una teulada de quatre vessants. Els seus murs presenten paraments de carreus escairats, irregulars, de pedra rogenca. Les finestres queden obertes dins d'un ampli marc lleugerament destacat.
Situació: damunt el cimbori proper als absis orientats a llevant.
Alçada: 24'00 metres.
Protecció Bé cultural d'interès nacional
Identificador: CIN 101-MH-ZA
RI-51-0000437
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2000)
 • Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 02-06-2015


 • CERVELLÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 12-04-2021
  Convertir a PDF