Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Sebastià - BADALONA (CATALUNYA)

(Referència: 6822)


Alçada del campanar 16.13
Descripció Altitud: 60 metres
Església moderna aixecada cap a la segona meitat del segle XX. Consta d'una gran nau rectangular de sostre pla amb finestres a banda i banda que donen molta lluminositat. El presbiteri té el mur lleugerament corbat i l'arc triomfal rebaixat. Els seus murs exteriors són de maó vist amb una franja superior arrebossada i emblanquinada. El frontis compta amb un porxo enreixat amb cinc arcs rebaixats sobre pilars de maó, un gran frontó triangular al damunt arrebossat i emblanquinat amb una creu metàl·lica al centre. Un atri i el portal rectangular queden aixoplugats sota el porxo.
Dimensions: 33'11 x 18'38 x 5'63 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; el porxo té un fondària de 4'30 metres i no queda inclòs en la mesura de la llargada.
Campanar de planta rectangular (7'47 x 4'00 m) bastit amb murs de maó vist amb la part superior de la cel·la arrebossats i emblanquinats. Està coronat per una coberta plana amb creu metàl·lica al cim no compresa en l'alçada del campanar. La cel·la està oberta amb tres finestres rectangulars per banda amb baranes metàl·liques i la llinda arquejada; són més estretes les dels costats curts; dues campanes de modestes dimensions pengen en dues de les finestres centrals. La banda emblanquinada superior és una frivolitat que no lliga amb el bon gust exigit a un edifici religiós. Les parets són completament nues.
Situació: adossat al mur de migdia fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent, en una posició més avançada.
Alçada: 16'13 metres.
Esveltesa: 2,1
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-12-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 04-06-2015


 • BADALONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF