Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria Reina de Pedralbes - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 6826)


Alçada del campanar 31.6
Descripció Església segons projecte del 1920 i construïda entre el 1936 i el 1954 en estil neorenaixentista italià. Consta d'una nau, d'un transsepte i d'una capçalera formada per un absis semicircular; estan coberts amb voltes de canó sobre abundants arcs torals, més decoratius que estructurals, apuntalats damunt pilastres de capitell compost. L'altar major es troba sota un baldaquí de quatre columnes corínties; el creuer queda cobert per una cúpula sobre petxines amb nervadures entre les quals s'obren òculs que il·luminen l'interior, tota ella dins un cimbori octagonal coronat per un cupulí. A l'esquerra del transsepte s'obre, al fons de tot, la capella del Santíssim coberta amb una cúpula semiesfèrica. Davant l'entrada hi ha un gran porxo flanquejat per dues ales porticades amb arcs de mig punt sobre fines columnes; formen part de sengles claustres laterals. Un jardí immens i harmoniós, degut a Mirambell, envolta el temple, sobretot per la part davantera.
Arquitectes: edifici projectat per Nicolau Maria Rubió i Tudurí (1891-1981) i realitzat sota la direcció de Raimon Duran Reynals (1895-1966).
Guarda decoració tant al porxo com a l'interior deguda a Josep Obiols; a tota la part alta dels murs, tant per dins com pels claustres, s'hi troben medallons en pedra blanca d'estil renaixentista amb alts relleus figuratius de gran qualitat.
Campanar neorenaixentista coetani del temple. Té planta quadrada (4'20 x 4'20 m). Ha estat bastit amb murs de pedra blanca decorada amb rectangles en gris; caires ressaltats amb bandes grises a manera de lesenes cantoneres que, amb les motllures, formen rectangles que deixen l'interior a manera de plafons subdividits en altres de més reduïts per sèries de tres rectangles. Està dividit en tres cossos; el primer, el més alt, limitat al capdamunt per una motllura composta i ressaltada; el segon amb finestres d'arc de mig punt amb els marcs ressaltats, una a cada cara, amb columnes corínties que les flanquegen i que sostenen un entaulament que fa de separació del tercer cos; sobre d'ell s'hi troba un terrat amb balustrada i una torrella que constitueix el tercer cos; en ella si obren tres finestres d'arc de mig punt per banda amb intercalació de columnes que sostenen l'entaulament i la cornisa sobre de la qual es troba una alta agulla piramidal de base quadrada amb pinacle al cim.
Situació: exempt, aixecat al darrere i a tocar l'absis orientat a ponent.
Alçada: 31'60 metres.
Esveltesa: 7,5
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (06-04-2003)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 05-06-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF