Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu de la Bonanova i Sants Gervasi i Protasi - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 6842)


Alçada del campanar 59.46
Descripció Església neorenaixentista iniciada el 1939 i acabada el 1958. Consta de tres naus cobertes amb sostres plans de cassetons i separades per arcs formers de mig punt damunt pilars octagonals irregulars; té transsepte, cambril, un digne cancell i la capçalera recta; està precedida d'un porxo sostingut per quatre dobles columnes corínties amb un entaulament i una terrassa al damunt tancada per una balustrada. El frontis té tres portes rectangulars sota del porxo i, per damunt d'ell i d'una motllura horitzontal composta, tres finestres d'arc de mig punt tancades amb gelosies; s'alternen amb altres dues de cegues decorades amb imatges policromades; està coronat amb un frontó triangular amb creu de pedra al cim.
Arquitecte: Josep Danés i Torras (1891-1955).
Guarda a l'altar major uns relleus dels "Deixebles d'Emaús" i "Martiri dels Sants Gervasi i Protasi", en marbre blanc, de Núria Tortras. Un mosaic sobre "El Sant Sopar" a la capella del Santíssim és obra de Josep Obiols (1894-1967).
Campanar d'estil eclèctic. Té planta quadrada (5'77 x 5'77 m) i està dividit en quatre cossos: el primer, un cos alt de pedra artificial blanca amb cinc finestres rectangulars al frontis, una a cada pis i amb un sòcol de grans carreus de pedra natural; el segon, d'un volum més o menys cúbic, separat del primer per una motllura composta, té un rellotge d'esfera a cada cara i un coronament format per una cornisa motllurada i un terrat amb barana amb calats a les quatre cares; el tercer cos el constitueix una torrella on hi ha ubicada la cel·la amb alguna campana; aixecada damunt del terrat està oberta amb quatre finestrals d'arc de mig punt, un a cada cara; queda capçada per una cornisa i una cúpula apuntada de racó de claustre de rajoles gris fosc; al seu damunt hi figura un petit copulí quadrat amb finestres rectangulars, una a cada cara, cornisa, petita cúpula de racó de claustre també de rajola grisa, i creu al cim.
Situació: adossat al mur de ponent fent gairebé angle al sud-oest del frontis encarat a migdia, lleugerament més endarrerit que la façana.
Alçada: 59'46 metres, amb la creu del cim inclosa.
Esveltesa: 10,3
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador:
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-11-2002)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 26-06-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF