Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu del Coll de Gràcia - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 6844)
Alçada del campanar 18.24
Descripció Església d'orígens romànics amb vestigis ben conservats en part però completats amb una façana moderna a la banda de tramuntana. Consta de tres naus cobertes amb voltes de canó seguit; estan separades per un robust pilar rectangular a cada banda que sosté dos arcs formers de mig punt; està capçada per un absis semicircular; té un petit cor, un petit atri porticat amb dos arcs de mig punt amb columna central que dóna pas al portal lateral situat prop dels peus de l'església. Els seus murs tenen paraments de carreus irregulars i grosserament picats menys els de la part nova, façana lateral, arrebossats i pintats de color gris clar.
Guarda una imatge romànica de la Mare de Déu asseguda al tron amb el Nen descansant sobre la cama esquerra.
Campanar robust i compacte que més sembla una torre de defensa que no pas un campanar. Té planta quadrada (4'60 x 4'60 m) de murs de carreus petits, irregulars i grossers, oberts en algun punt per espitlleres; està coronat per una senzilla cornisa i una coberta plana; hi ha aixecada al mur de ponent una espadanya amb tres ulls: un de petit a l'angle superior i dos d'arcs de mig punt amb una campana a cadascun d'ells. La nuesa decorativa és la seva característica.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple entre la capçalera orientada a llevant i la portada oberta a tramuntana adossat al centre del mur nord.
Alçada: 18'28 metres.
Esveltesa: 4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: 08019/2667
3 Fotos
Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
Actualització 26-06-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-03-2021
  Convertir a PDF