Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu dels Dolors de Sants - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 6845)

Alçada del campanar 13.7
Descripció Església consagrada el 1933 pel bisbe Irurita tot aprofitant uns magatzems. El temple actual fou aixecat a partir del 1944 i no s'acabà fins el 1965 amb el tancament del frontis. Té detalls exteriors que recorden el modernisme. Consta d'una nau coberta per una volta de punt rodó amb cassetons de formigó; té un presbiteri semicircular amb dues absidioles de fons recte a la capçalera, i un cancell digne; a la dreta hi figuren capelles i a l'esquerra la del Santíssim i la sagristia. El mur del frontis és de pedra carreuada a mig picar, grisa, amb una portalada atrompetada en arc de mig punt recoberta per un bordó poligonal; un gran finestral atrompetat dividit en tres nivells per finestretes es troba situat damunt el portal i limitat per una motllura superior horitzontal que es corba damunt seu; per damunt de la motllura el parament és de petits carreus ben escairats i disposats en filades regulars; està coronat per una minsa cornisa angular amb una creu de pedra al cim; sota d'ella hi figura una doble finestreta. Els murs laterals són de maçoneria.
Dimensions: 39'70 x 15'93 x 14'62 metres respectivament de llargada, amplada i alçada.
Arquitecte: Josep Maria Pericas.

Campanar iniciat poc abans del 1936 aixecat damunt de la rectoria que, ella també, figura sobre l'entrada al recinte parroquial. Va quedar sense acabar i separat del temple que va ser construït al fons del gran pati frontal. Té planta rectangular (5'50 x 2'60 m) bastit amb carreus grans i ben escairats a la part baixa, matussers a la zona mitja i de maçoneria a la part alta; aixecat damunt un edifici, la rectoria, que tanca el pati veïnal a una distància de 12 metres del frontis de l'església. La cel·la no està ben coberta i algunes finestres ni tan sols tenen l'arc que les hauria d'acabar; hi ha dues campanes del 1940, una de gran i l'altra xica; porten el nom de Josefa Oriol, la gran, i de Maria Dolors la petita. A la part frontal s'hi obren unes finestres a mitja alçada, amb mainell de separació, i un timpà format per un bordó i un arc de punt rodó decorat amb una Pietat en rajola blanca i dibuix blau cel; al seu damunt, un fris de sis finestretes d'arc de mig punt; la resta del campanar arriba al capdamunt sense cornisa.
Situació: damunt l'ala de l'edifici que envolta el pati veïnal, ala situada en paral·lel amb el frontis de l'església i encarada a llevant.
Alçada: 13'70 metres. El projecte inicial era de 38 metres.
Esveltesa: 2,5
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (30-01-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 26-06-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF