Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Mateu de la Guineueta - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 6864)


Alçada del campanar 20.45
Descripció Església aixecada el 1998. Consta d'una nau rectangular capçada per un absis poligonal de tres costats. Els seus murs són de maó vist tant per dins com per fora i està coberta per una teulada de doble vessant damunt un sostre de fusta sobre tres encavallades també de fusta apuntalades en tres columnetes per banda que deixen uns minsos passadissos laterals. Al frontis hi ha obert un porxo amb sostre horitzontal i un petit ràfec que sobresurt lleugerament; s'hi aixopluguen unes portes rectangulars; el flanquegen dues finestres d'arc de mig punt per banda; al damunt, una fina motllura horitzontal divideix aquest frontis en dues zones; a la superior, sota una cornisa angular que sobresurt destacadament damunt caps de biga hi figura un gran frontó dividit en zones verticals blanques per fines motllures rogenques; en la central hi ha representada una gran creu (amb braços blancs de papallona) que destaca sobre un entorn rogenc.
Arquitecte: Jaume Riba.
Campanar exempt del 1952 merament funcional, més semblant a una estructura industrial que a una de religiosa; fou aixecat abans de quan es va fer l'església; es troba adjunt a un local que ara és la rectoria. Té planta quadrada (2'35 x 2'35 m) amb un òcul a mitja alçada i la cel·la oberta amb dues finestres rectangulars a cada cara; hi penja alguna campana. Està cobert per un terrat amb barana d'obra amb una creu al cim damunt quatre barres metàl·liques inclinades i unides al centre; la creu està inclosa en la mesura de l'alçada del campanar. Els seus murs estan arrebossats i pintats de rosa pàl·lid.
Situació: adossat a l'angle sud-est del frontis de la rectoria encarat a migdia; la rectoria està adossada al mur dret de l'església; es troba força enrere respecte del frontis de l'església que també està encarat a migdia.
Alçada: 20'45 metres.
Esveltesa: 8,7
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (15-12-2002)
 • 3 Fotos
  Editor ÁLVARO MUÑOZ, Mari Carmen; LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 05-07-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-12-2021
  Convertir a PDF