Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Francesc de Paola de Poblenou - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 7001)
Alçada del campanar 17.54
Descripció Església aixecada a partir del 2005 i dedicada el 2009. Està sota l'advocació de sant Francesc de Paula, sant italià i per aquest motiu se l'ha titulat en italià: Sant Francesc de Pàola.
Consta d'una gran nau i de moltes dependències laterals com la capella del Santíssim i altres adossades o sobreposades, i amb un vestíbul modern i vidriat. La nau té planta pentagonal allargada com un ventall en direcció a un vèrtex on es converteix en presbiteri semicircular. Té la coberta inclinada més alta a la capçalera i formada per quatre grans bigues de formigó disposades de la capçalera al presbiteri damunt de les quals descansa el sostre obert per nombroses lluernes que permeten una molt bona il·luminació interior. Tot el conjunt s'ha aixecat en formigó.
Dimensions: la llargada de la nau (exclòs el vestíbul) fins al fons del presbiteri fa 34'52 metres; les amplades en fan 31'38 a la capçalera i 7'79 a l'obertura que dóna pas al presbiteri.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular (2'90 x 2'55 m) i ha estat aixecat amb un estructura de formigó com tot l'edifici. Es troba adossat a la banda de migdia a les dependències parroquials adjuntes al temple. Cal pujar per una escala ampla amb graons ben enrajolats, baranes metàl·liques, arrapada als murs; inicialment ho fa per l'interior de dependències. En arribar a un pis amb sortida a sales i un terrat, s'entra al campanar que segueix oferint el mateix tipus d'escala fins a arribar al pis superior. Des d'ell es pot accedir per mitjà d'una escala de mà a una trapa que dóna pas al terrat i, per mitjà d'una de gat disposada en el mur lateral que s'eleva fins al cim, es pot arribar fins a les tres campanes que pengen d'un gran ull rectangular obert en aquest mur. Al costat de l'escala hi ha un gran espai lateral destinat a un ascensor que encara no s'ha instal·la al dia d'avui (30-1-2013)
Situació: adossat a les dependències laterals del temple pel cantó de migdia.
Alçada: 17'54 fins al capdamunt de l’espadanya; fins al capdamunt del terrat: 13'40.
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (31-01-2013)
 • 12 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 29-06-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-03-2021
  Convertir a PDF