Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Joan Maria Vianney - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 7007)


Alçada del campanar 26.15
Descripció Església aixecada entre el 1952 i el 1955. Consta d'una nau coberta amb una volta parabòlica sobre cinc arcs torals parabòlics i de dos passadissos laterals coberts per un sostre baix sobre bigues de formigó al damunt dels quals s'hi situen tribunes; la separació de les naus la fan uns pilars quadrats que sostenen els arcs torals parabòlics; l'arc presbiteral és igualment parabòlic i la capçalera és recta. El cor està situat damunt el porxo. El frontis té a la part baixa un porxo obert per tres obertures rectangulars tancades per un reixat; s'hi aixopluga un portal rectangular. Una ampla motllura de pedra blanca separa la part baixa de la superior; aquesta la forma una gran zona de material fosc tancada per un gran arc parabòlic de pedra blanca; al seu centre hi ha una espècie de rosassa vidriada també de perímetre parabòlic. Tot l'entorn està format per estretes vidrieres separades per bandes estretes verticals igualment blanques; l'aspecte modern no lliga gens amb l'aire religiós d'un temple.
Dimensions: 30'83 x 14'60 x 14'93 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total fa 20'94 metres.
Guarda unes pintures murals al presbiteri i a la capella lateral del Santíssim degudes a J. Torras i Viver.
Campanar purament funcional coetani del temple i d'aspecte semblant a una torre industrial. Té planta gairebé quadrada (3'27 x 3'44 m) amb sòcol de carreus ben escairats però a mig desbastar externament; la resta és de blocs de pedra artificial; un segon cos és de pedra blanca i en ell hi ha l'esfera del rellotge; la part superior està formada per dos murs laterals arrebossats i pintats de marró fosc que deixen entre ells obertures rectangulars on es troben ubicades les campanes; té una coberta horitzontal i una creu metàl·lica al damunt que fa uns sis metres i mig (no sumada a l'alçada indicada del campanar).
Aquesta frivolitat de dotar de tres colors als murs li donen un aspecte banal i vulgar com si fos un gran gelat de vainilla i xocolata.
Situació: adossat al mur de tramuntana fent angle al nord-oest del frontis orientat a ponent.
Alçada: 26'15 metres.
Esveltesa: 7,6
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (07-09-2003)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 29-06-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 23-10-2020
  Convertir a PDF