Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Ot de Sarrià - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 7020)


Alçada del campanar 73.7
Descripció Església aixecada entre el 1957 i el 1959. Consta d'una gran nau rectangular capçada per un un absis semicircular; està coberta amb un sostre pla amb teulada lleugerament bombada i amb una de quart d'esfera sobre el presbiteri a més alçada que el sostre de la nau i que permet la il·luminació de l'altar major; té cor i un atri. Els seus murs interiors i exteriors són de maó vist amb un esquelet o estructura de formigó; interiorment pintats de blanc. Un gran ràfec al capdamunt del frontis, a manera de porxo, aixopluga un portal rectangular sota d'una motllura horitzontal i tres grans finestrals també rectangulars en la zona superior.
Dimensions: 26'70 x 25'00 x 12'22 metres respectivament de llargada, amplada i alçada.
Guarda diverses imatges modernes de pedra com el Sant Ot de Josep Viladomat i Massanes (1899-1989), escultor de Manlleu, d'un bloc de dues tones; la Mare de Déu de Lourdes, i una talla de Sant Antoni.
Campanar del 1966, exempt, popularment anomenat “el bolígraf”. Té planta triangular amb els costats arquejats de 4'65 metres cadascun (perímetre: 14 m). Els seus murs de formigó estan pintats de color beix clar sense cap decoració. Part d'amunt, s'obren els murs en molts nivells per deixar-hi lloc per finestres triangulars invertides i vidriades; acaben convertint-se en tres robustos pilars; prop del final, a 50 metres, estan enllaçats per una plataforma circular que fa de terrat protegit per una barana metàl·lica; per sobre, entre pilars, hi pengen campanetes. Al cim, s'aixeca una gran creu metàl·lica (inclosa en la mesura de l'alçada) ancorada en l'estructura de formigó. A l'interior, una escala de cargol metàl·lica arriba fins al terrat.
Situació: exempt a 8'30 metres de distància de l'angle sud-oest del frontis encarat a ponent
Alçada: 73'70 metres; aquesta alçada comprèn la creu; fins al terrat circular fa 50 metres; fins al capdamunt dels tres últims pilars en fa 67'09, la creu fa la resta (6'61 m) fins als 73'70 metres totals.
Esveltesa: 15,3
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (06-04-2003)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 05-07-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 30-11-2021
  Convertir a PDF