Inventari de Campanes

Parròquia de la Santíssima Trinitat - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 7086)


Alçada del campanar 22.82
Descripció Església aixecada els anys quaranta del segle XX amb un aspecte extern més proper a un magatzem industrial que a un temple. Consta d'una gran nau i de dos passadissos laterals; estan separats per columnes. La coberta de la nau central està constituïda per uns grans arcs diafragma de punt rodó i en unes estructures metàl·liques que sostenen una teulada de dos vessants; estan capçades per un absis semicircular amb girola limitada per set arcs de mig punt sobre columnetes. Un cancell o atri queda situat entre dues torres que flanquegen el frontis i que estan més avançades; la resta del frontis té una gran creu en relleu centrada a mitja alçada, i una minsa cornisa horitzontal amb el nivell al mig més alt que als laterals. El mur baix del frontis té pintura verda mentre que la zona superior i els campanars la tenen d'un to rosat pàl·lid; la zona verda, més avançada que el mur frontal, tanca un atri obert amb un portal rectangular amb unes finestretes quadrades al damunt cobertes per vidres i reixes; tot plegat d'un gust discutible.
Dimensions: 33'73 x 13'14 x 16'27 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de les tres naus fa 20 metres.
Campanars bessons merament funcionals. Tenen planta gairebé quadrada (5'20 x 5'25 m); estan bastits amb murs recoberts de pedra artificial de colors rosats pàl·lids; el de la dreta, acabat, està coronat per una minsa cornisa i una coberta plana; té la cel·la amb finestres d'arc de mig punt, dues a cada cara, i tres finestres rectangulars en pisos inferiors. A l'angle sud-oest, a l'esquerra del frontis, hi ha un altre campanar, no acabat, amb una estructura metàl·lica al damunt que sosté un rellotge d'esfera; fa la mateixa alçada que el seu bessó. Tots dos, lamentablement, no tenen un aspecte digne i apropiat a la funció que haurien de fer sinó més pròpia d'una construcció per a serveis laborals.
Situació: damunt les ales del temple força més avançats que la façana; estan encarats, com ella, a migdia; el que està acabat i fa les funcions de campanar es troba a la dreta fent angle al sud-est del frontis.
Alçada: 22'82 metres.
Esveltesa: 4,3
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-01-2005)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-08-2015


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF