Inventari de Campanes

Parròquia de Crist Rei de la Sagrera - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 7090)


Alçada del campanar 31.56
Descripció Església neoromànica construïda entre el 1924 i el 1931. Consta de tres naus de sis trams cobertes amb estretes voltes bufades damunt arcs torals de mig punt; les laterals semblen passadissos que comuniquen els trams a través de baixos arcs de punt rodó; està capçada per un presbiteri semicircular més un estret tram rodejat per un reduït deambulatori de dos pisos obert per arcs de mig punt damunt columnes de decoració sogada i capitells amb baixos relleus vegetals i creus. El frontis té una portalada en un cos lleugerament avançat respecte del mur; queda flanquejada per dos contraforts oblics i coberta per una teuladeta d'un sol vessant damunt caps de biga. El portal està recobert per quatre arquivoltes de mig punt sobre dues columnetes per banda alternades amb antes; al damunt hi ha obert, en el cos baix del campanar, un finestral triforat d'arcs de mig punt amb bordó; a banda i banda del campanar el frontis té una cornisa angular amb arcs cecs al dessota. Els seus murs tenen paraments de maó vist d'un color torrat.
Dimensions: 34'77 x 9'59 x 12'90 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total incloses les naus laterals fa 16'07 metres. L'atri té una fondària de 4'95 metres i no queda inclòs en la llargada de la nau indicada. Damunt d'ell descansa el cor.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular (5'50 x 7'00 m); està bastit amb murs de maó vist de color marró fosc amb carreus de pedra grisa a les cantoneres que es destaquen com lesenes; estan coronades, a l'alçada de la base de la cel·la, per un un pinacle goticitzant; un rellotge d'esfera queda al dessota de les finestres a la cara frontal. La cel·la compta amb dues finestres d'arc de mig punt a cada costat i està decorada amb un fris d'arcs cecs sota cornisa; al damunt hi ha un terrat amb barana de dos o tres merlets per banda. Hi puja per dins una escala típica catalana sobre voltes, arrapada als murs i que deixa un ampli ull central avui tancat per envans; a cada pis interior s'hi troben unes petites estances per reunions de treball dels diversos grups parroquials.
Situació: damunt els peus del temple, al centre del frontis encarat al sud, sobre mateix del portal i el cancell.
Alçada: 31'56 metres.
Esveltesa, 4,5
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (10-11-2002)
 • 3 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor CIURANA i ABELLÍ, Blai
  Actualització 09-01-2021

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Cel·la de campanesSantíssima Verge Maria del Pilar "La Pilar" (1)BARBERÍ, HIJOS DE ESTEBAN (OLOT)194295496
  Cel·la de campanesMaria del Mont Carmel "La Carme" (2)BARBERÍ, HIJOS DE ESTEBAN (OLOT)1942108729

 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-12-2021
  Convertir a PDF