Inventari de Campanes

Parròquia de Crist Rei de la Sagrera - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 7090)


Alçada del campanar 31.56
Descripció Església neoromànica construïda entre el 1924 i el 1931. Consta de tres naus de sis trams cobertes amb estretes voltes bufades damunt arcs torals de mig punt; les laterals semblen passadissos que comuniquen els trams a través de baixos arcs de punt rodó; està capçada per un presbiteri semicircular més un estret tram rodejat per un reduït deambulatori de dos pisos obert per arcs de mig punt damunt columnes de decoració sogada i capitells amb baixos relleus vegetals i creus. El frontis té una portalada en un cos lleugerament avançat respecte del mur; queda flanquejada per dos contraforts oblics i coberta per una teuladeta d'un sol vessant damunt caps de biga. El portal està recobert per quatre arquivoltes de mig punt sobre dues columnetes per banda alternades amb antes; al damunt hi ha obert, en el cos baix del campanar, un finestral triforat d'arcs de mig punt amb bordó; a banda i banda del campanar el frontis té una cornisa angular amb arcs cecs al dessota. Els seus murs tenen paraments de maó vist d'un color torrat.
Dimensions: 34'77 x 9'59 x 12'90 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total incloses les naus laterals fa 16'07 metres. L'atri té una fondària de 4'95 metres i no queda inclòs en la llargada de la nau indicada. Damunt d'ell descansa el cor.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular (5'50 x 7'00 m); està bastit amb murs de maó vist de color marró fosc amb carreus de pedra grisa a les cantoneres que es destaquen com lesenes; estan coronades, a l'alçada de la base de la cel·la, per un un pinacle goticitzant; un rellotge d'esfera queda al dessota de les finestres a la cara frontal. La cel·la compta amb dues finestres d'arc de mig punt a cada costat i està decorada amb un fris d'arcs cecs sota cornisa; al damunt hi ha un terrat amb barana de dos o tres merlets per banda. Hi puja per dins una escala típica catalana sobre voltes, arrapada als murs i que deixa un ampli ull central avui tancat per envans; a cada pis interior s'hi troben unes petites estances per reunions de treball dels diversos grups parroquials.
Situació: damunt els peus del temple, al centre del frontis encarat al sud, sobre mateix del portal i el cancell.
Alçada: 31'56 metres.
Esveltesa, 4,5
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (10-11-2002)
 • 3 Fotos
  Editor CIURANA i ABELLÍ, Blai
  Actualització 09-01-2021


 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 02-03-2021
  Convertir a PDF