Inventari de Campanes

Església de la Mercè de la Colònia Monegal - CASSERRES (CATALUNYA)

(Referència: 7129)

Alçada del campanar 33.65
Descripció Altitud: 480 metres
Església modernista de principis del segle XX. Consta d'una nau, d'un transsepte i està capçada per un absis poligonal. Els seus murs són de carreus grisencs escairats amb l'exterior mig picat. La nau està coberta a dues aigües i tan ella com les capelles i el transsepte tenen teulades de peces vidriades rogenques.
Arquitecte: Alexandre Soler i March (1874-1949).
Guarda una imatge de talla del 1942.
Campanar modernista coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (5'85 x 5'70 m). La seva base fa de porxo davant l'entrada del temple amb tres arcades d'arc apuntat obertes en tres dels seus costats. Els seus murs de carreus escairats mostren l'exterior mig picat mentre que els caires són de carreus ben tallats i afinats, i ressaltats a manera de lesenes cantoneres. Els murs van apropant-se moderadament en ascendir, de manera que constitueix una torre tronco-piramidal. Unes finestres estretes i allargassades d'arc apuntat estan obertes a mitja alçada a cadascun del tres murs que es veuen a l'exterior. Després d'una motllura a la part alta hi ha la cel·la amb tres allargassades finestres per banda. Uns pinacles acabats en petites piràmides sobresurten com una prolongació de les cantoneres. La teulada deixa entre els frontons triangulars terminals de les parets una agulla piramidal molt aguda de tres costats amb pinacle metàl·lic al cim.
Situació: als peus del temple, adossat al centre del mur del frontis, damunt del porxo que fa d'atri, encarat a migjorn.
Alçada: 33'65 metres.
Esveltesa: 5,7
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-3162
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (09-08-2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 09-08-2015


 • CASSERRES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-04-2021
  Convertir a PDF