Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Sadurní de Maçaners - SALDES (CATALUNYA)

(Referència: 7227)

Alçada del campanar 16.5
Descripció Altitud: 1106 metres.
Església que és el resultat de moltes modificacions de la primitiva romànica; d'ella no se'n conserva cap vestigi; l'actual prové de les reformes del segle XVII i de la restauració recent de l'any 1995. Consta d'una nau rectangular coberta amb una volta de canó i acompanyada de capelles laterals. Està bastida amb murs de maçoneria amb carreus marronosos barrejats amb altres de pedra blanca, grans i ben escairats a cantoneres, i altres de mitjans i ben ordenats en filades en la seva part alta; per l'interior els paraments són de pedra vista amb carreus matussers de pedra grisenca; la volta està emblanquinada. El frontis té un portal dovellat en arc de mig punt i muntants de carreus ben escairats, un òcul amb marc ressaltat a mitja alçada i una destacada cornisa angular.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (3'10 x 3'25 m). La cel·la està oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, i ornada amb una motllura al dessota; hi penja una campana. Està coronada per una minsa cornisa i una teulada a quatre vents. Els seus murs són de maçoneria amb carreus a cantoneres.
Situació: adossat cap al centre del mur de tramuntana en l'angle que aquest forma amb la capella que sobresurt per aquesta banda.
Alçada: 16'50 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (27-08-2003)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 04-10-2015


 • SALDES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 25-01-2022
  Convertir a PDF