Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Martí - PUIG-REIG (CATALUNYA)

(Referència: 7232)


Alçada del campanar 35.66
Descripció Altitud: 455 metres.
Església aixecada entre el 1954 i el 1985. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de llunetes per bé que plena de cúpules rebaixades de llosetes rosades, clares i fosques, igual com les dues laterals, però en aquestes les cúpules se sostenen en petites petxines i el sostre és força més baix; els murs interiors estan pintats de blanc, menys el del presbiteri, de color marró fosc; la capçalera és recta i té el cancell vidriat. Els murs exteriors són de maçoneria amb carreus a cantoneres de pedra artificial grisa, menys el cos central, molt més alt, de maó vist i carreus a cantoneres. El frontis, al nord, està precedit per un porxo amb tres obertures en arc de mig punt al davant i una a cada costat; per damunt del porxo hi ha tres finestrals d'arc de mig punt per il·luminar la nau central, i una cornisa angular motllurada amb cinc petits òculs al dessota i una creu metàl·lica al cim. El portal rectangular amb el marc estriat està aixoplugat sota el porxo sota d'una ampla arcada de mig punt que deixa un timpà semicircular al dessota.
Dimensions: 26'32 x 10'02 x 6'18 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; les tres naus fan 21'22 metres d'amplada.
Arquitecte: Isidre Puig i Boada (1891-1987).
Campanar coetani del temple d'aspecte digne i amb pretensions. Té planta gairebé quadrada (5'75 x 5'58 m) amb un sòcol de carreus de pedra picada; aquest primer alt cos té els murs de maçoneria i carreus de pedra artificial grisa als caires que destaquen a manera de lesenes cantoneres i obert per unes espitlleres a diversos nivells i per un òcul a la part baixa; està coronat per una cornisa motllurada i una alta torrella vuitavada de pedra blanca amb finestres d'arc de mig punt, una a cada costat i una agulla octagonal de pissarra amb una bola al cim. El seu cos no guarda proporció amb la torrella i això treu al conjunt una certa bellesa que era evident que es pretenia (un alt cos amb un cap petit).
Situació: adossat a l'angle nord-oest del porxo frontal orientat al nord i damunt l'ala dreta del temple, exempte respecte de la nau central de la que n'està separat uns 90 centímetres.
Alçada: 35'66 metres.
Esveltesa: 6,2
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (16-09-2003)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 05-10-2015


 • PUIG-REIG: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-12-2021
  Convertir a PDF