Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Maurici - LA QUAR (CATALUNYA)

(Referència: 7234)


Alçada del campanar 17.63
Descripció Altitud: 887 metres.
Església barroca del segle XVII ampliada al XIX. El frontis amb un parament de maçoneria de pedra vista de peces petites té un portal amb grans dovelles en arc de mig punt i amb bordó, un òcul a mitja alçada amb marc de pedra blanca en forma de creu, una cornisa sinuosa, convexa al centre i mixtilínia als laterals de maó rogenc; el pinyó està arrebossat i emblanquinat. Els seus murs laterals són de paredat a mig arrebossar. Consta d'una nau de tres trams coberta amb una volta de canó sobre dos arcs torals de mig punt; està acompanyada de capelles laterals, una per banda, com un fals transsepte, i una altra d'escassa fondària, entrant a l'esquerra, com a baptisteri tancada per una reixa; la capçalera és recta. La volta fou pintada el 1928 amb elements florals estilitzats simulant una volta de llunetes.
Dimensions: 12'34 x 5'45 x 6'17 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 10 metres.
Guarda una imatge romànica policromada, segurament del segle XIII, de la Mare de Déu asseguda amb el Nen al mig de la falda; fa una alçada de 1'35 metres.
Campanar barroc senzill coetani del temple. Té planta quadrada (3'20 x 3'20 m) i està coronat per una cornisa motllurada, uns merlets esglaonats i una agulla piramidal de teules vidriades negres i granes que fan un dibuix geomètric. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen dues campanes mitjanes amb bon so; té una motllura a la seva base. Els seus murs són de maçoneria de pedra vista amb peces mig picades i amb carreus a cantoneres. La nuesa dels seus murs només queda alterada per algunes finestretes obertes en diversos nivells al mur frontal.
Entrant a la dreta del temple hi ha la porta que dóna pas a l'interior del campanar; hi puja una escala senzilla de graons de maó sobre voltes, arrapada als murs i amb un ull central; una senzilla barana és de fusta; per entrar a la cel·la cal aixecar una pesant tapa de fusta que bloqueja la trapa que hi dóna accés.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia.
Alçada: 17'63 metres.
Esveltesa: 5,5
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-3532
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (07-10-2003)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (05-08-2012)
 • 7 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 05-10-2015


 • LA QUAR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF