Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Feliu de Lluelles - MONTMAJOR (CATALUNYA)

(Referència: 7241)


Alçada del campanar 15.51
Descripció Altitud: 640 metres.
Església neoclàssica senzilla del segle XVIII. Consta d'una sola nau rectangular coberta amb una volta de canó; està acompanyada de dues capelles laterals per banda. El frontis té un portal rectangular amb la llinda decorada amb una petxina al seu damunt i amb els muntants motllurats; a la llinda hi figura la data de 1775. Una rosassa motllurada està oberta a mitja alçada i per damunt hi ha una cornisa angular sobre una filera de teules. Els seus murs són de maçoneria endreçada amb carreus a cantoneres; amb tot, al terç superior s'hi veu un parament més nou a base de petits carreus matussers i força ben alineats.
Guarda la meitat (l'altra es va perdre el 1936) d'un antic retaule barroc a l'altar major i un altre també barroc popular en un altar lateral; recentment s'han descobert dues teles amb pintures renaixentistes del segle XVI i ara (2007) estan pendents de restauració.
Campanar neoclàssic auster merament funcional. Té planta rectangular (2'80 x 4'70 m). Està coronat per una cornisa motllurada amb gàrgoles als angles i un terrat amb balustrada. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes; té una motllura a la seva base. Els seus murs són de maçoneria amb carreus a cantoneres; tenen un aspecte més recent a partir de mitja alçada; no mostren cap element que trenqui la seva nuesa sinó una petita espitllera oberta al mur frontal a un terç de l'alçada.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-est del frontis orientat a llevant.
Alçada: 15'51 metres.
Esveltesa: 3,3
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-3499
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (04-05-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 06-10-2015


 • MONTMAJOR: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF