Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Julià - SANT JULIÀ DE CERDANYOLA (CATALUNYA)

(Referència: 7245)


Alçada del campanar 18.58
Descripció Altitud: 975 metres.
Església amb algun vestigi d'una anterior romànica que fou modificada i restaurada cap al segle XVIII amb aspecte barroco-neoclàssic. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de canó sobre tres arcs torals de mig punt, les laterals amb voltes d'aresta; la seva separació la fan dos arcs formers de punt rodó per banda; té el presbiteri recte. El frontis té un portal en arc rebaixat dovellat i amb muntants de carreus ben escairats, tot en pedra rogenca; una finestra geminada es troba al seu damunt i una rosassa de marc destacat ho fa sota una cornisa sinuosa amb creu de pedra al cim. Els seus murs són de maçoneria de pedra vista blanca a mig picar i disposades en filades força regulars.
Dimensions: 16'87 x 4'41 x 6'65 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada conjunta de les tres naus i des del fons de les capelles laterals fa 12'67 metres.
Campanar coetani del temple. Té un primer cos de planta quadrada (3'20 x 3'20 m) bastit amb murs de maçoneria i sobretot de paredat de pedra vista blanca amb tres òculs oberts al mur frontal en diversos nivells a mitja alçada, i d'un segon cos amb els caires aixamfranats amb una motllura al principi, una altra sota la cel·la i una tercera per sobre dels arcs de mig punt de les finestres obertes una a cada cara; en elles hi pengen campanes. Està coronat per una cornisa motllurada i per una coberta força plana. Un rellotge d'esfera es troba al cantó lateral de migjorn sota mateix de la cel·la.
Situació: adossat al mur de migdia fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 18'58 metres.
Esveltesa: 5,8
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-3407
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (04-10-2004)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 07-10-2015


 • SANT JULIÀ DE CERDANYOLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF