Inventari de Campanes

Església de Sant Sadurní de Rotgers - BORREDÀ (CATALUNYA)

(Referència: 7248)


Alçada del campanar 10.91
Descripció Altitud: 970 metres.
Església romànica amb un absis senzill llombard del segle XI i una nau amb murs del XII. La nau està coberta amb pedres dovellades que formen una volta de canó lleugerament apuntada; l'absis llombard semicircular té lesenes força amples amb arcs cecs matussers intercalats; el seu mur de poc gruix té un parament de carreus matussers, més aviat petits, irregulars i disposats en filades no massa ben aconseguides; en canvi, els murs d'un metre vint de gruix de la nau mostren paraments de carreus de pedra calcària mitjans, ben escairats encara que no massa ben picats i estan ben ordenats en filades. A la banda de migdia hi ha un portal dovellat en arc de mig punt proper als peus de la nau. A l'interior, prop del presbiteri, s'obre una modesta cripta al seu dessota; té forma rectangular amb accés per una escala estreta. Entre l'absis amb coberta de quart d'esfera i la nau hi ha un curt tram cobert per una volta estreta com la de l'absis. L'eix de l'absis es troba lleugerament desviat respecte del de la nau. De fet, l'absis no és ben bé a llevant com sol ser en el cas del romànic sinó que es troba una mica orientat a tramuntana.
Dimensions: 13'20 x 4'20 x 6'20 metres respectivament de llargada, amplada i alçada.
Campanar romànic del segle XII. Té planta quadrada (4'00 x 4'00 m). Ha estat construït amb pedra tova de carreus mitjans força ben escairats. Té dos nivells de finestres sense cap pis de separació; en el primer nivell, a cada banda, s'obren finestres d'arc de mig punt ben dovellats amb una amplada notable; en el nivell superior les finestres són geminades, també a cada cara, amb arcs de mig punt força mal traçats que se sostenen en un mainell amb capitell mensuliforme. Té una teulada de dos vessants.
Situació: es troba aixecat damunt mateix de la nau força proper a l'absis; no hi ha escala ni interior ni exterior; cal arribar-hi per damunt de la teulada del temple.
Alçada: 10'91 metres.
Esveltesa: 2,7
Protecció Bé cultural d'interès nacional 83-MH-ZA
Identificador: RI-51-0005081
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (18-09-2007)
 • 9 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 07-10-2015


 • BORREDÀ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-01-2021
  Convertir a PDF