Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Feliu - BEUDA (CATALUNYA)

(Referència: 7393)

Alçada del campanar 19.77
Descripció Altitud: 338 metres.
Església romànica de la fi del segle XI i principis del XII. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de canó seguit amb carreus petits i regulars, les laterals més estretes als peus que a la seva capçalera estan separades de la central per arcs formers de mig punt damunt robustos pilars rectangulars; queden cobertes per voltes de quart de canó. La capçalera està formada per tres absis semicirculars, el central decorat amb dents de serra sota cornisa.
El frontis té un portal atrompetat i dovellat amb tres arquivoltes de mig punt; la del centre, d'arc peraltat, descansa sobre columnetes de capitells figurats però molt gastats pel temps; al damunt, a mitja alçada, hi figura una finestreta d'arc de punt rodó; la teulada de dos vessants queda interrompuda al centre per la mola del campanar. Murs de carreus ben escairats irregulars, grans a la part baixa i més petits a la zona superior.
Dimensions: 19'00 x 4'50 x 11'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; les tres naus fan d'amplada 12 metres de mitjana ja que a la capçalera mesuren 13 metres i als peus 11.
Conserva una gran pica baptismal de finals del segle XII semi-ovoide amb un peu cilíndric amb estrangulació; està decorada amb un fris d'alts relleus de figures dins d'arcs i columnes al dessota de la seva gran boca d'un metre i mig de diàmetre aproximadament.
Campanar de planta rectangular (5'44 x 7'00 m.) coronat per una cornisa i una teulada de dos vessants. Els seus murs són de carreus irregulars ben escairats disposats en filades uniformes. S'accedeix al pis de les campanes per una escala exterior que arrenca dels peus de la façana principal i segueix per la lateral dreta, adossada al mur. La cel·la està oberta amb dos pisos de finestres d'arc de mig punt, altes en l'inferior; una d'elles molt allargada, al lateral; és la porta d'accés a la cel·la just al final de l'escala.
Situació: al damunt dels peus de la nau central, com a prolongació de la façana principal encarada a ponent.
Alçada: 19'77 metres.
Esveltesa: 2,8
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-9905
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-11-2000)
 • Bibliografia (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  AutorsTítolData
  VALERI, XavierUn mestre farà un inventari de les campanes de la Garrotxa2015
  1 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-11-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Sala de campanesSanta MariaROSAS, MANUEL196389.5415

 • BEUDA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 01-02-2023
  Convertir a PDF