Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Vicenç - CANET D'ADRI (CATALUNYA)

(Referència: 7445)


Alçada del campanar 19.94
Descripció Altitud: 217 metres.
Església romànica del segle XI i remodelada cap el 1560. Consta de tres naus de dos grans trams; la central és força més alta; estan cobertes amb voltes de canó, la del centre sobre dos arcs torals de mig punt, la lateral esquerra sobre tres arcs torals, la de la dreta només sobre d'un; descansen en pilastres. Estan separades de la central per robustos pilars cruciformes i capçades per tres absis amb frisos d'arcs cecs sota cornisa i lesenes. Te un gran cor sobre una volta de creueria a l'extrem de ponent de la nau central. Fou modificada al segle XVI amb un frontis on hi ha un portal rectangular amb un marc de pedra blanca amb data de 1560 a la llinda, un òcul a mitja alçada i una cornisa mixtilínia. Els murs laterals tenen un arrebossat deficient escrostonat i amb humitats que l'ennegreixen. A la dreta del frontis, sobresortint, hi ha una torre quadrada del 1597 amb teulada de quatre vessants, segurament un antic comunidor de murs arrebossats, amb carreus a cantoneres i amb una petita finestra rectangular a mitja alçada.
Dimensions: 16'00 x 3'50 x 9'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total de les tres naus fa 10 metres i des del fons de les capelles laterals en fa 19'50.
Campanar aixecat al 1560. Té planta quadrada (3'30 x 3'30 m) i està coronat per una minsa cornisa i un terrat amb barana de merlets i pinacles als angles; al damunt d'ell s'aixeca una agulla piramidal d'obra. La cel·la queda oberta amb un finestral d'arc de mig punt a cada costat; hi penja alguna campana. En un pis superior hi ha obertes finestres en arc de mig punt, dues a cada cara, i amb una fina motllura al dessota. Per arribar a la cel·la primer cal pujar al cor per una escala de pedra que segueix fins a dalt.
Situació: al damunt de la nau central, cap al centre.
Alçada: 19'94 metres.
Esveltesa: 6
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-20856
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (16-12-2003)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-11-2015


 • CANET D'ADRI: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 20-01-2019
  Convertir a PDF