Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu de la Misericòrdia - SARRIÀ DE TER (CATALUNYA)

(Referència: 7490)Alçada del campanar 26
Descripció Altitud: 66 metres.
Església neoclàssica del 1805 destruïda el 1808 pels francesos, ampliada i acabada a mitjans del segle XX cap al 1955. Consta de tres naus de quatre trams, un d'ells amb el cor; la central està coberta amb voltes de llunetes i les laterals amb voltes bufades; les separen pilars cruciformes; té transsepte amb cúpula sobre petxines al creuer dins d'un cimbori quadrangular, presbiteri semicircular i absis poligonal; l'interior es troba tot ell pintat de blanc. El cor amb una balustrada de pedra grisa descansa en un arc carpanell i una volta de llunetes. El frontis té un portal en arc rebaixat i el marc de carreus de pedra blanca als muntants; al damunt, una fornícula amb una petita imatge, una rosassa atrompetada a mitja alçada i una cornisa angular amb creu al cim. El seu mur frontal està arrebossat barroerament i pintat de gris mentre els marcs de portes i finestres són de pedra blanca; els murs laterals tenen els paraments de paredat d'un to marró pàl·lid.
Dimensions: 36'76 x 9'85 x 16'23 respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada de les tres naus juntes en fa 20'93 i l'alçada de la cúpula arriba als 21'75 metres.
Guarda en un altar lateral una imatge de ferro de la Mare de Déu, del 1975, obra de l'artista Emili Xaragay.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular (4'80 x 3'90) i està coronat per un terrat amb barana de merlets; hi manca la cornisa. Els seus murs són de maçoneria de peces mig picades d'un color marronós amb carreus de pedra blanca a cantoneres. La cel·la, de perímetre lleugerament inferior al primer alt cos, presenta paraments de paredat de pedres rogenques i carreus de pedra blanca a les cantoneres arrodonides i amb una finestra d'arc de mig punt a cada cara; hi penja alguna campana; altres finestres rectangulars es troben en nivells inferiors a la cara frontal.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia; a l'altre angle del frontis també s'hi troba una altra torre que ha quedat sense acabar ja que li manca el cos superior o cel·la.
Alçada: 26'00 metres.
Esveltesa: 5,4
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (03-02-2004)
 • 3 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor CIURANA i ABELLÍ, Blai
  Actualització 28-10-2019

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Cel·la de campanesCampana petita (1)RIVERA, CAMPANAS3016
  Cel·la de campanesNarcisa, Misericòrdia i Joana (2)BARBERÍ (OLOT)194870199

 • SARRIÀ DE TER: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-10-2021
  Convertir a PDF