Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Eulàlia o Sant Llop d'Hortsavinyà - TORDERA (CATALUNYA)

(Referència: 7500)


Alçada del campanar 24.32
Descripció Altitud: 375 metres.
Església d'estil neoclàssic senzill aixecada al 1772 i restaurada el 2011. Consta d'una nau de tres trams coberta amb una volta de llunetes damunt tres arcs torals de mig punt que descansen en una senzilla imposta pintada de marró mentre que tot l'interior del temple està emblanquinat. Queda capçada per un absis gairebé semicircular. Té dues capelles laterals per banda amb entrada en arc de mig punt. El retaule de l'altar major té una gran fornícula amb la imatge de la patrona. El cor amb barana de fusta descansa en un arc i una volta de nervis tots dos rebaixats.
El frontis té un portal en arc rebaixat, lleugerament sinuós, un òcul a mitja alçada i una cornisa amb curvatura convexa al centre i les ales inclinades; oculta una teulada de dos vessants. Està bastida amb murs de paredat barroerament arrebossats i amb carreus a les cantoneres a totes les façanes
Dimensions: 16'55 x 6'37 x 8'82 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles arriba als 12'23 metres.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té un primer cos de planta gairebé quadrada (3'37 x 3'54 m) i un de segon amb els caires aixamfranats. Està coronat per una minsa cornisa i un terrat amb barana d'obra amb petits pinacles als angles; al seu damunt s'aixeca un agulla piramidal vuitavada d'obra. La cel·la queda oberta amb una finestra d'arc apuntat a cada cara. Els seus murs són de paredat arrebossat amb carreus grans i ben escairats a cantoneres; no tenen cap element decoratiu i mostren una completa nuesa. Una escala d'obra puja per l'interior arrapada a les parets tot deixant un ull central; s'hi entra per un portal obert a l'esquerra tot just entrant al temple.
Situació: damunt l'ala nord del temple, la de l'esquerra, fent angle amb el frontis encarat a ponent.
Alçada: 24'32 metres.
Esveltesa: 6,8
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-9243
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2001)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (22-05-2014)
 • GONZÀLEZ, Artur (2016)
 • 8 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-11-2015


 • TORDERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF