Inventari de Campanes

Parr˛quia de Sant Salvador - VILANOVA DE MEI└ (CATALUNYA)

(ReferŔncia: 7599)

Alšada del campanar 24.65
Descripciˇ Altitud: 645 metres.
EsglÚsia romÓnico-g˛tica d'una nau coberta amb una volta apuntada sobre tres arcs torals, arc triomfal de mig punt i capšalera formada per un absis semicircular dels segles XIII-XIV que estÓ cobert per una volta de nervis robustos de secciˇ circular units a la clau de volta; descansen en columnes adossades al mur i superposades de dues en dues amb una motllura i impostes de separaciˇ, totes elles amb capitells figurats; a la part baixa, entre columnes, tres finestres esqueixades en arc de mig punt i en la part alta, una finestra central goticitzant amb arc apuntat i calat.
Cor, cancell, portalada principal g˛tica a ponent, en un cos sota rÓfec que sobresurt de la fašana; presenta estructura atrompetada decorada amb arquivoltes sobre fines columnetes adossades als brancals i amb imatges en gran relleu a les dovelles clau; conservaciˇ en mal estat. Per sobre del portal s'obre una rosassa calada i la cornisa angular. El portal lateral romÓnic rectangular tÚ la llinda emmarcada per tres arquivoltes de mig punt en degradaciˇ damunt una senzilla imposta i dues columnetes per banda. Els seus murs sˇn de carreus petits ben escairats coronats per una cornisa amb perm˛dols sota una motllura. El transsepte barroc tÚ c˙pules als extrems dels seus dos brašos.
Campanar d'espadanya de quatre ulls, dos en cada pis, tres en arc de mig punt i un en arc apuntat; cornisa sinuosa i creu de pedra al cim. Dimensions: amplada: 5'94 metres, gruix: un metre.
Situaciˇ: sobre la fašana lateral de migdia.
Alšada: 24'65 metres.
Protecciˇ BÚ cultural d'interŔs nacional 238-MH
Identificador: RI-51-0005083
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, DelfÝ [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (29-08-2002)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, DelfÝ
  Actualitzaciˇ 25-11-2015


 • VILANOVA DE MEI└: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MART═N NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VAL╚NCIA
  Campaners de la Catedral de ValŔncia
  ę Campaners de la Catedral de ValŔncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 14-08-2020
  Convertir a PDF