Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Salvador - VILANOVA DE MEIÀ (CATALUNYA)

(Referència: 7599)

Alçada del campanar 24.65
Descripció Altitud: 645 metres.
Església romànico-gòtica d'una nau coberta amb una volta apuntada sobre tres arcs torals, arc triomfal de mig punt i capçalera formada per un absis semicircular dels segles XIII-XIV que està cobert per una volta de nervis robustos de secció circular units a la clau de volta; descansen en columnes adossades al mur i superposades de dues en dues amb una motllura i impostes de separació, totes elles amb capitells figurats; a la part baixa, entre columnes, tres finestres esqueixades en arc de mig punt i en la part alta, una finestra central goticitzant amb arc apuntat i calat.
Cor, cancell, portalada principal gòtica a ponent, en un cos sota ràfec que sobresurt de la façana; presenta estructura atrompetada decorada amb arquivoltes sobre fines columnetes adossades als brancals i amb imatges en gran relleu a les dovelles clau; conservació en mal estat. Per sobre del portal s'obre una rosassa calada i la cornisa angular. El portal lateral romànic rectangular té la llinda emmarcada per tres arquivoltes de mig punt en degradació damunt una senzilla imposta i dues columnetes per banda. Els seus murs són de carreus petits ben escairats coronats per una cornisa amb permòdols sota una motllura. El transsepte barroc té cúpules als extrems dels seus dos braços.
Campanar d'espadanya de quatre ulls, dos en cada pis, tres en arc de mig punt i un en arc apuntat; cornisa sinuosa i creu de pedra al cim. Dimensions: amplada: 5'94 metres, gruix: un metre.
Situació: sobre la façana lateral de migdia.
Alçada: 24'65 metres.
Protecció Bé cultural d'interès nacional 238-MH
Identificador: RI-51-0005083
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (29-08-2002)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-11-2015


 • VILANOVA DE MEIÀ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 11-04-2021
  Convertir a PDF