Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Josep de La Torre de Tamúrcia - TREMP (CATALUNYA)

(Referència: 7841)


Alçada del campanar 9.4
Descripció Altitud: 1048 metres.
Església romànica del segle XII que ha sofert canvis i retocs al llarg del temps. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó rebaixada sobre dos arcs torals i capçada per un absis semicircular romànic amb murs de carreus mitjans ben escairats i que presenta per l'exterior, poc més avall de la cornisa, un fris format per un escàs ràfec sobre mènsules bisellades; dues capelles fondes fan com de fals transsepte; uns contraforts reforcen els murs en diversos punts; un porxo davant del portal està cobert per una teulada d'un sol vessant sobre d'un embigat de fusta suportat per alguns dels contraforts laterals. El portal dovellat rústicament en arc de mig punt està obert al mur de migdia. Els seus murs de pedra grisenca són de carreus mitjans matussers i irregulars disposats més o menys en filades; els de l'absis romànic, marronosos de mida mitjana, semblen més ben escairats i alineats com en la majoria de les obres del segle XII.
Dimensions: 10'00 x 3'66 x 4'82 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; des del fons de les dues capelles laterals fa 8'34 metres d'amplada.
Campanar afegit modernament. Té un primer poc alt cos de planta quadrada (2'45 x 2'50 m) i un de segon octagonal; està coronat per una destacada cornisa i una teulada de quatre vessants força plana de teules aràbigues. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna; hi pengen campanes. Els seus murs ofereixen dos aspectes, la base quadrada es troba arrebossada i pintada amb un color rogenc, el segon cos octagonal de pedra vista amb tècnica de maçoneria fa servir peces en les que predomina el color gris i que es veuen picades i escairades a mitges.
Situació: adossat al centre dels peus del temple encarats a ponent.
Alçada: 9'40 metres.
Esveltesa: 3,7
Protecció Sense protecció
Autor
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (04-06-2005)
 • 3 Fotos
  Editor de la fitxa DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 14-01-2016


 • Fitxa reduïda (PDF)
 • TREMP: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 22 Visitants: 22 Usuaris: 0