Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Pere de Lladrós - VALL DE CARDÓS (CATALUNYA)

(Referència: 7905)


Alçada del campanar 19.52
Descripció Altitud: 1019 metres.
Església barroca d'un estil rústic típic dels pobles del Pallars. Consta d'una nau rectangular de tres trams, un d'ells amb el cor, coberta amb voltes d'aresta damunt tres arcs torals de mig punt; està acompanyada de capelles laterals. El cor amb balustrada de fusta descansa en un arc rebaixat i sobre d'un embigat de fusta; s'estén sobre les capelles laterals. Els seus murs arrebossats i pintats en un to groguenc pàl·lid mostren deixadesa. El frontis té un portal dovellat en arc de mig punt, un òcul a mitja alçada i una minsa cornisa angular.
Dimensions: 13'55 x 4'79 x 7'95 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total comptada des del fons de les capelles fa 10'42 metres.
Campanar barroc senzill coetani del temple. Té un primer cos de planta quadrada (3'30 x 3'30 m); el segon octagonal està coronat per una cornisa destacada i una agulla vuitavada amb inflexió a la base; queda recoberta de lloses matusseres de pissarra negra; té una llucana a la banda de migdia. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna; hi pengen campanes; unes motllures es troben al capdamunt del primer cos, al principi del cos vuitavat i a l'arrencada dels arcs de les finestres. Els seus murs estan recoberts d'un arrebossat pintat en un to groc pàl·lid en no massa bon estat de manera que a la seva base, en què ha quedat perdut, és visible un pany de maçoneria barroera de lloses de pedra fosca. Unes finestres a diversos nivells, una d'elles espitllera, estan obertes a la banda de migdia.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 19'52 metres.
Esveltesa: 6
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25704
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (27-05-2006)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 21-01-2016


 • VALL DE CARDÓS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 01-12-2020
  Convertir a PDF