Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel - TORROJA DEL PRIORAT (CATALUNYA)

(Referència: 8032)

Alçada del campanar 33.4
Descripció Altitud: 335 metres.
Església neoclàssica construïda entre 1766 i 1767. Consta de tres naus, la central coberta per una volta de canó sobre arcs torals de mig punt; té a la capçalera un presbiteri semicircular per l'interior i per un absis poligonal de cinc costats a l'exterior. La façana principal amb un arrebossat en mal estat té la portalada barroca amb marc de pedra grisa i amb un portal en arc de mig punt sobre impostes amb l'intradós filetejat i unes pilastres toscanes sobre pedestals adossades als muntants, un entaulament i una fornícula sense imatge amb l'entorn format per pilastres i un frontó triangular; una decoració barroca a base de volutes es veu a banda i banda; una gran rosassa motllurada està situada a mitja alçada del frontis i un frontó triangular amb un petit òcul al centre del timpà el corona.
Guarda un orgue en molt bones condicions musicals ara, el 2001; fou construït cap el 1800 pel francès Joan Pere Cavailler.
Campanar neoclàssic coetani del temple. Té un primer alt cos de planta quadrada (5'54 x 6'24 m) amb paraments de paredat arrebossat; el segon cos aixamfranat és bastit amb maó vist; està recorregut de dalt abaix per pilastres toscanes cantoneres; al capdamunt, per sobre de la cornisa motllurada, s'hi aixeca un tambor vuitavat i un terrat amb barana de maó de perímetres lleugerament més reduïts que els cossos inferiors. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt sobre senzilles impostes, una a cada costat; hi pengen algunes campanes. Unes motllures separen els diversos cossos; una esfera horària està situada al dessota de la finestra de la cara frontal.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al nord-est del frontis encarat a tramuntana.
Alçada: 33'40 metres.
Esveltesa: 5,3
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-11383
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-05-2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-03-2016


 • TORROJA DEL PRIORAT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF