Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Jaume del Canós - ELS PLANS DE SIÓ (CATALUNYA)

(Referència: 8089)


Descripció Altitud: 436 metres.
Església del segle XVII, sobrealçada i ampliada amb espais laterals el XIX. Consta d'una nau amb la capçalera recta. Els seus murs tenen carreus petits, irregulars i matussers de pedra blanquinosa amb barreja d'altres de marronosos. El frontis està arrebossat i pintat simulant carreus; té un portal d'arc de mig punt amb grans dovelles que són la resta d'una antiga església romànica; un gran òcul atrompetat a mitja alçada i la cornisa angular sobre mènsules.
Campanar del segle XIX. Té planta gairebé quadrada (3'15 x 3'25 m) amb dues motllures, una a mitja alçada i l'altra sota la cel·la. Està coronat per una cornisa amb gàrgoles als angles i un terrat amb barana de petits pilars amb passamà i petits pinacles de bola als angles. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara. Els seus murs presenten paraments de carreus matussers petits barrejats amb panys de maçoneria de pedra blanquinosa i marronosa; les cantoneres estan reforçades amb carreus ben escairats petits i irregulars de pedra d'un to fosc. Per passar de la cel·la al terrat hi ha una escala de ferro inclinada i fermada al terra. Acabat de restaurar el 2002.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al nord-est del frontis al frontis encarat a llevant, una mica endarrerit.
Alçada: 16'75 metres.
Esveltesa: 5,1
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-26087
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (07-08-2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 05-03-2016


 • ELS PLANS DE SIÓ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 21-09-2020
  Convertir a PDF