Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel - ALMATRET (CATALUNYA)

(Referència: 8149)


Alçada del campanar 24.75
Descripció Altitud: 470 metres.
Església barroca de principis del segle XVIII. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de llunetes, les laterals amb voltes d'aresta; té transsepte amb una cúpula sobre petxines amb cupulí al creuer, un cor als peus amb barana metàl·lica sobre un arc carpanell. El frontis té una portalada barroca amb el portal, davant quatre grades, en arc de mig punt flanquejat per dues fines columnes exemptes sobre pedestals i de capitells compostos, un entaulament truncat amb cornisa arquejada, uns pinacles adossats al mur, una fornícula amb imatge, dues fornícules més sense imatges a banda i banda que es corresponen amb les naus laterals, elements decoratius en forma de volutes al voltant del portal, un òcul a mitja alçada, una fina motllura circular encara més amunt i una cornisa angular amb una petita espadanya amb campaneta al cim. El mur del frontis té un parament de carreus ben escairats de mida mitjana, de pedra clara i fosca, barrejats, dividits en tres zones per quatre pilastres toscanes situades a les cantoneres i a banda i banda de la portalada. Els murs laterals també tenen paraments de carreus de pedra marronosa mitjans i matussers disposats en filades.
Dimensions: 22'00 x 6'00 x 9'88 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada de les tres naus fa 14'50 metres; la cúpula arriba als 14'25 metres i el cupulí als 16'62.
Campanar barroc coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (4'20 x 4'40 m) el primer cos dividit en quatre zones per motllures; els dos cossos superiors tenen els caires aixamfranats, el segon els té arrodonits. Està coronat per una cornisa i un terrat amb barana de carreus. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt sobre fines impostes, una a cada cara; hi pengen campanes; té una destacada motllura a la seva base; un rellotge d'esfera es troba al seu dessota en la cara frontal. Els murs mostren uns paraments de carreus ben escairats de mida mitjana de pedra blanca amb algun carreu marronós.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a migjorn.
Alçada: 24'75 metres.
Esveltesa: 5,6
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-14194
Autor
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (27-06-2004)
 • 3 Fotos
  Editor de la fitxa DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-03-2016


 • Fitxa reduïda (PDF)
 • ALMATRET: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 14-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 77 Visitants: 77 Usuaris: 0