Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Bartomeu - MASSALCOREIG (CATALUNYA)

(Referència: 8179)

Alçada del campanar 20.3
Descripció Altitud: 94 metres.
Església neoclàssica del segle XVIII. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de llunetes, les laterals d'aresta; té la capçalera recta, un transsepte i, al creuer, una cúpula sobre petxines amb medallons amb els evangelistes (un a cadascuna) englobat dins d'un cimbori octagonal de maó vist i coronat per un cupulí igualment vuitavat. El cor amb barana de balustres de fusta descansa en un arc carpanell. La portalada barroca que sobresurt lleugerament del mur del frontis i escorada a la dreta, té un portal dovellat i emmarcat amb peces encoixinades fent arc de mig punt, unes pilastres als flancs, entaulament i, al damunt, una fornícula amb imatge, una finestreta quadrada i una cornisa motllurada horitzontal
Dimensions: 19'71 x 5'44 x 9'62 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; la cúpula arriba als 15'33 metres d'alçada i, amb el cupulí, als 18'64.
Campanar neoclàssic del segle XVIII coetani del temple. Té un primer alt cos de planta quadrada (4'25 x 4'25 m) bastit amb murs de carreus ben escairats; damunt del primer cos se'n troben dos més, un amb els caires arrodonits que correspon a la cel·la amb campanes i finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, flanquejades per fines pilastres; el superior té planta vuitavada i murs de maó vist obert amb finestres estretes i allargassades, una a cada cara; els caires estan decorats amb fines pilastres; està coronat per una cornisa i una cúpula aplanada. Per l'interior hi puja una escala del tipus normal català sobre voltes i arrapada als murs amb graons de pedra i barana de fusta.
Situació: sobre l'ala esquerra del temple fent angle al nord-oest del frontis orientat a ponent.
Alçada: 20'30 metres.
Esveltesa: 4,7
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-14637
Autor
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (27-06-2004)
 • 3 Fotos
  Editor de la fitxa DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 30-03-2016


 • Fitxa reduïda (PDF)
 • MASSALCOREIG: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 14-07-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 106 Visitants: 106 Usuaris: 0