Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Cristòfol de Cerdans - ARBÚCIES (CATALUNYA)

(Referència: 8198)
Alçada del campanar 13.24
Descripció Altitud: 840 metres.
Església romànica de fi del segle XI o principis del XII. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó sobre un arc toral i capçada per un absis semicircular amb cornisa motllurada de manera senzilla i un fris d'arcs cecs al dessota amb lesenes típiques de l'art llombard; un fals transsepte de temps posterior al romànic el formen dues capelles laterals properes a la capçalera. El seu portal en arc de mig punt amb dues senzilles arquivoltes dovellades amb peces petites es troba obert a la façana lateral sud amb dues grades al seu davant. Els seus murs mostren paraments de carreus petits, irregulars i matussers ordenats en filades uniformes; estan ornats amb sèries d'arcuacions cegues sota la cornisa als murs laterals del nord i sud.
Dimensions: 12'00 x 4'00 x 9'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 11'40 metres.
Campanar romànic tardà. Té planta quadrada (2'90 x 2'90 m). Està coronat per una cornisa i una teulada piramidal amb bola al cim. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt i marc de petites peces, una a cada costat; hi penja alguna campana; una d'aquestes finestres avui es troba tapiada. Els seus murs són de maçoneria matussera amb carreus a les cantoneres.
Situació: sobre la volta de l'absis, situat a llevant.
Alçada: 13'24 metres.
Esveltesa: 4,5
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-26650
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (13-07-2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 31-03-2016


 • ARBÚCIES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 05-03-2021
  Convertir a PDF