Inventari de Campanes

Ermita de Sant Blai de Collado Azorín - MONÒVER (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 8206)


Data de construcció 1806, restaurada en 1947
Descripció L'ermita compta amb una espadanya, ubicada a la part superior de la façana principal. Aquesta compta amb una única finestra amb arc de mig punt. Té dos pilastres que emmarquen la finestra i aletons als laterals. Una cornisa sustenta el teulat, a dos aigües i rematat per una creu amb veleta.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'espadanya es troba en bon estat de conservació, així com la campana. Aquesta última està instal·lada amb truja de fusta i disposa de ballesta amb cadena per tocar-la.
Campanes Compta amb una campana, fosa l'any 1754 i dedicada a la Sagrada Família, invocació molt habitual a partir del segle XVII. Es tracta d'una campana de reduïdes dimensions, però suficient per al culte de l'ermita i la xicoteta comunitat que l'envoltava.
Tocs tradicionals de campanes Sembla que tradicionalment la campana tan sols es tocava a mig vol des del interior del temple per mitjà d'una corda unida a la ballesta.
Tocs actuals de campanes La campana es toca a mig vol per mitjà d'una cadena unida a la ballesta.
Intervencions L'Ermita de Sant Blai es troba ubicada a Collado Azorín (terme municipal de Monòver). Va ser construida l'any 1806 i restaurada en 1947. Damunt de la façana principal es va construir una espadanya per tal d'ubicar una campana.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan; ESPADAS MACIÁ, Sandra [Documentació de l'espadanya i la campana] (31-03-2016)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 04-04-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaJesús, Maria i Josep (1)17543525

 • MONÒVER: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 02-06-2023
  Convertir a PDF