Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel de Cladells - SANTA COLOMA DE FARNERS (CATALUNYA)

(Referència: 8232)

Alçada del campanar 15.15
Descripció Altitud: 452 metres.
Església romànica del segle XII modificada posteriorment. Consta d'una nau trapeziforme coberta amb una volta apuntada, capçada per un absis semicircular i acompanyada d'unes capelles laterals que no estan pas ben encarades; tant l'absis com el mur de ponent estan en posició lleugerament obliqua respecte de l'eix de la nau. El portal dovellat amb dues arquivoltes de mig punt damunt senzilles impostes es troba situat a la façana lateral sud que té un parament de carreus matussers ben alineats i amb les juntures que deixen visible el morter de calç. L'absis que no té pas decoració llombarda presenta una cornisa amb una motllura a sota d'ella on apareix un fris d'esferes amb creus gravades; els seus murs tenen paraments de carreus de granit gris, irregulars, molt bastos i amb el morter de calç a les juntures ben visible.
Dimensions: 11'00 x 4'50 x 7'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 11 metres.
Campanar merament funcional posterior al moment del romànic. Té planta rectangular (4'50 x 3'05 m) i està coronat per una cornisa i una agulla piramidal d'obra arrebossada i emblanquinada que sembla recentment restaurada. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt (en algun cas de ferradura), una a cada costat; s'hi accedeix per una escala de cargol des d'una porta oberta al cantó de tramuntana de l'absis; puja per l'interior d'una torreta semicilíndrica adossada al campanar i a l'absis; arriba fins a la base de la cel·la. Els seus murs són de paredat i els del campanar de maçoneria i paredat amb carreus ben escairats a cantoneres de pedra un pèl marronosa.
Situació: adossat a la façana lateral nord, prop de l'absis situat a llevant.
Alçada: 15'15 metres.
Esveltesa: 3,3
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-31242
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (10-06-2002)
 • 3 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-04-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Interior església de Santa Coloma de Farners.Miquela, Maria i Joana (1)BARBERÍ (OLOT)19474864

 • SANTA COLOMA DE FARNERS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-04-2021
  Convertir a PDF