Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Quirze i Santa Julita - SANT QUIRZE DEL VALLÈS (CATALUNYA)

(Referència: 8394)

Alçada del campanar 22.5
Descripció Altitud:150 metres.
Església d'origen romànic molt modificada cap a principis del segle XVIII (1701-1702) i més recentment el 1912 encara que conserva de les antigues construccions gran part dels seus murs. Consta d'una nau. El frontis té un portal rectangular amb marc de pedra blanca amb un lleuger relleu recobert per una arcada semicircular que deixa un timpà amb una petita imatge pintada, una finestra d'arc apuntat a mitja alçada i una motllura composta que separa el frontis pròpiament dit del campanar que s'aixeca al damunt. Els seus murs estan arrebossats i pintats amb un to tirant a groc.
Campanar amb una base romànica. Té planta quadrada (7'40 x 7'40 m) el cos robust que sobresurt del frontis; té un terrat al capdamunt; a sobre d'ell s'aixequen dues torrelles de perímetre més reduït una respecte de l'altra; estan coronades, igual com el terrat, de cornises i baranes de merlets esglaonats. Unes esferes del rellotge es troben a cada cara de la torrella superior. Els seus murs de pedra estan arrebossats i pintats com la resta del temple. Aquest campanar aprofita el mur de ponent, el del frontis, el qual sembla, tot i estar avui arrebossat, que deuria formar part d'una antiga església romànica i que tenia 1'80 metres de gruix; al seu damunt s'aixecava un campanar d'espadanya que encara avui, aprofitat, ha servit per bastir-hi l'actual, de manera que les seves dues finestres frontals no són altra cosa que els ulls d'aquell antic campanar.
La cel·la consta de dues grans finestres d'arc de mig punt a ponent i dues finestres més petites als laterals; igualment a la primera torrella hi ha dues finestres d'arc de mig mig punt a cada cara.
Situació: sobre els peus de la nau com una prolongació de la façana principal amb la qual forma un sol cos.
Alçada: 22'50 metres.
Esveltesa: 3
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-27982
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-09-2000)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 26-04-2016


 • SANT QUIRZE DEL VALLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-12-2021
  Convertir a PDF