Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Feliu - CANOVELLES (CATALUNYA)

(Referència: 8413)

Alçada del campanar 14.36
Descripció Altitud: 175 metres.
Església romànica de la segona meitat del segle XI amb una portalada del XIII ricament decorada amb columnes estriades, capitells esculpits i decoració típica del romànic visible en impostes i arquivoltes; es va afegir al frontis d'on sobresurt 0'76 metres; sis grades de pedra rogenca donen accés a l'entrada; en el superior hi figura la data de 1890; l'edifici va ser restaurat cap el 1965.
Consta d'una nau coberta amb una volta de canó apuntat avui (2008) recoberta per una capa de guix; està capçada per un absis semicircular amb decoració llombarda a base d'arcs cecs sota cornisa; una absidiola perpendicular a la nau situada a la banda de migdia, tocant a la capçalera, ha estat refeta recentment. El cor als peus descansa en un arc i una volta rebaixats; dos poc profunds altars laterals, un per banda, estan oberts amb un arc de mig punt en els murs que tenen un gruix destacat de 1'33 metres, a base de carreus petits i grossers disposats en filades uniformes, barrejats els de pedra clara i els rogencs, com un mosaic.
Dimensions: 20'35 x 4'75 x 8'12 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 6'70 metres.
Guarda alguns elements epigràfics romans, una imatge que és una reproducció de la romànica de la Mare de Déu de Bellulla i que es va perdre en l'ensulsiada del 1936 i una pica baptismal de marbre blanc sobre un peu tornejat.
Campanar d'espadanya centrat sobre el mur del frontis encarat a ponent. El formen tres robustos pilars de 1'60 metres de gruix, entre els quals es troben dos ulls amb campanes amb recobriment d'una teulada a dos vessants. L'espadanya, des de l'inici dels pilars, fa 6'10 metres d'alçada; és una obra del segle XX de quan es va restaurar el temple; també s'hi va obrir una porta al cor per on accedir a l'espadanya a través d'un graons de pedra picada sobre del costat dret de la teulada.
Alçada: 14'36 metres.
Protecció Bé Cultural d'Interès Local 2012
Identificador: IPA-28510
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (10-02-2008)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 27-04-2016


 • CANOVELLES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-06-2021
  Convertir a PDF