Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Joaquim - MARTORELLES (CATALUNYA)

(Referència: 8439)

Descripció Altitud: 98 metres.
Església aixecada entre el 1959 i el 1976. Consta d'una nau amb capçalera recta; està coberta per una teulada de dos vessants sobre un entramat de maó i bigues de formigó damunt quatre arcs diafragma apuntats. El portal rectangular sota porxo està obert a la façana lateral sud proper als peus del temple; el portal principal, obert als peus en el mur de llevant, normalment queda tancat per quedar situat sobre un fort desnivell davant del poble amb dificultats per accedir-hi mentre que el lateral queda situat davant d'una gran explanada accessible per una via d'accés ampla i de pendent suau. Els seus murs són tots ells de maó vist que sostenen la teulada de doble vessant sobre la nau central. Queden obertes grans finestres rectangulars damunt les capelles laterals situades entre els contraforts.
Dimensions: 22'00 x 9'95 x 11'56 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total calculada des del fons de les capelles laterals fa 17'20 metres.
Arquitecte: Marià Romaní.
Campanar coetani del temple. Té planta rectangular (4'65 x 4'74 m) i està coronat per una cornisa i una teulada a dos vessants. La cel·la sota teulada queda oberta amb finestres rectangulars, una a cada cara; hi penja alguna campana; n'hi ha altres obertes en nivells inferiors. Els seus murs de maó vist tenen un gruix de 40 centímetres.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-est de la façana lateral de migjorn, al costat mateix del portal lateral.
Alçada: 19'50 metres.
Esveltesa: 4,1
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29096
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-06-2000)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (15-01-2006)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 28-04-2016


 • MARTORELLES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-06-2021
  Convertir a PDF