Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Cebrià de La Móra - TAGAMANENT (CATALUNYA)

(Referència: 8445)


Alçada del campanar 11.18
Descripció Altitud: 950 metres.
Església romànica del segle XII. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó sobre un arc toral de mig punt; fou transformada en una planta de creu grega per agregació tardana de dues capelles laterals amb volta de creueria que li donen la factura d'un transsepte; està capçada per un absis semicircular amb sòcol destacat i una lesena escassa ja que no arriba a la cornisa. El frontis a ponent té un portal dovellat en arc de mig punt obert en època tardana, una finestra rectangular a la part alta i una cornisa un pèl apuntada. Els seus murs són de carreus mitjans irregulars, una mica grossers, de pedra rogenca, arenosa. Les cobertes són de llosa, avui ben refetes i en bon estat. El portal primitiu es trobava al mur sud.
Dimensions: 8'20 x 4'50 x 4'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 11 metres.
Campanar del 1799 segons data gravada en una pedra a mitja alçada; té planta gairebé quadrada (3'95 x 3'87 m) i està coronat per una cornisa de teules imbricades i una teulada a quatre vessants. Els seus murs són de paredat amb un arrebossat en mal estat; té les cantoneres en carreus de pedra rogenca arenosa. La cel·la queda oberta amb dues finestres d'arc de mig punt sobre senzilles impostes, una a la cara sud i l'altra a ponent.
Situació: adossat al mur nord en l'angle format pels peus de la nau i la capella de tramuntana fent angle al nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 11'18 metres.
Esveltesa: 2,8
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29569
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (03-11-2002)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 28-04-2016


 • TAGAMANENT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 22-01-2022
  Convertir a PDF