Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Sebastià de Montmajor - CALDES DE MONTBUI (CATALUNYA)

(Referència: 8460)


Alçada del campanar 13.2
Descripció Altitud: 500 metres.
Església romànica del segle XI; sofrí modificacions posteriors que no amaguen pas el conjunt romànic. Consta d'una nau, d'un transsepte i d'una capçalera formada per un absis principal rectangular i per tres absis menors semicirculars, dos de petits en el transsepte en paral·lel al central i, el tercer, a l'extrem del seu braç sud; tots ells presenten arcs presbiterals de mig punt i estan coberts per voltes de canó; externament tenen decoració llombarda a base de lesenes i arcuacions cegues sota cornisa; el major la té en els tres costats. Els seus murs són de carreus petits, matussers i disposats en filades regulars. Ha estat reproduïda en part al Poble Espanyol de Barcelona.
Dimensions: 15'00 x 5'00 x 6'50 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; la llargada total del transsepte en fa tretze.
Guarda pintures al fresc a l'absis del pintor noucentista sabadellenc Antoni Vila Arrufat (1894-1989); també guarda un retaule renaixentista anònim.
Campanar romànic una mica posterior a l'obra de l'església. Té planta quadrada de 2'50 metres de costat. Està coronat per una cornisa i una teulada a quatre vents sobre una falsa volta piramidal de carreus. Té dos pisos de finestres, el primer amb una finestra d'arc de mig punt a cada cara, al segon, finestres geminades d'arc de mig punt a cada cara també. Des de la rectoria es puja al campanar que té, pel seu interior, una escala de cargol de pedra picada. Els seus murs són de petits carreus matussers amb petites dovelles als arcs.
Situació: sobre el creuer.
Alçada: 13'20 metres.
Esveltesa: 5,2
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-28480
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-09-2000)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 29-04-2016


 • CALDES DE MONTBUI: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 06-12-2021
  Convertir a PDF