Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Esteve, santuari de Santa Quitèria - VILANOVA DEL VALLÈS (CATALUNYA)

(Referència: 8470)


Alçada del campanar 20
Descripció Altitud: 175 metres.
Església del 1645 que conserva restes d'una anterior romànica. Consta de tres naus, la central romànico-gotica de volta apuntada damunt arcs torals que descansen en pilars de carreus ben escairats, i dues naus laterals renaixentistes amb una llanterna vuitavada de teulada piramidal octagonal sobre la de la dreta. Té el frontis renaixentista amb un portal rectangular flanquejat per unes fines columnes toscanes adossades als muntants, un entaulament, un frontó circular truncat amb una fornícula amb imatge al centre, una finestra atrompetada amb arc rebaixat a mitja alçada i una cornisa angular amb creu al cim. Els seus murs tenen paraments de carreus ben escairats de pedra grisenca.
Campanar de planta quadrada (5'00 x 5'00 m) amb un primer cos romànic de filades irregulars de carreus grans amb decoració d'arcs cecs als capdamunt; el segon cos del segle XVI té els paraments de carreus de granit irregulars. Està coronat per una minsa cornisa i un terrat amb una balustrada del segle XVIII de maó vist reconstruït al segle XX. La cel·la queda oberta amb dues finestres d'arc apuntat a cada cara, algunes d'elles tapiades; hi pengen campanes.
Situació: sobre la nau de la dreta, fent angle al nord-est.
Alçada: 20'00 metres. Per estar situat enmig de les construccions de l'església i annexes, el càlcul de l'alçada ha calgut fer-lo des de dins i amb la suma de les mesures parcials de cada cos fet que podria significar poca precisió; amb tot la considero força aproximada i, per tant, acceptable.
Esveltesa: 4
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29642
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2001)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 30-04-2016


 • VILANOVA DEL VALLÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 16-05-2022
  Convertir a PDF