Inventari de Campanes

Ermita de Santa Magdalena de Conangle - LES MASIES DE RODA (CATALUNYA)

(Referència: 9258)


Alçada del campanar 12.5
Descripció Ermita, propera al mas de Salou
Altitud: 470 metres.
Església amb orígens romànics amb complements de principis del gòtic. Té una planta trapezial amb el costat gran a ponent on s'hi troba el frontis; el petit s'obre a l'absis també trapezial i cobert per una volta de nervis. La nau, segurament romànica, té dues portes en arc de mig punt, una al sud amb petites dovelles, la segona a ponent amb dovelles de mida gran ja d'època gòtica. En el barroc s'hi afegiren dues capelles laterals. Els murs romànics tenen un aparell desigual amb filades irregulars i carreus matussers. Per sobre el portal de ponent hi ha una petita finestra i una creu de pedra al cim. Queda coronat per una cornisa formada per la teulada de doble vessant. Al sud s'hi
aixecà el 1960 un claustre neoclàssic provinent del convent de Sant Josep de Vic; se'l tancà amb un ur obert per un portal en arc rebaixat i se'l cobrí amb una teulada.
Campanar del barroc, de planta quadrada (2'30 x 2'30 m aproximadament), dividit en tres pisos per dues senzilles motllures; el superior amb la cel·la oberta per una finestra en arc de mig punt a cada cara. Queda coronat per una teulada piramidal de quatre vessants que forma una modesta cornisa amb gàrgoles als angles. Els seus murs presenten un parament de carreus ben escairats llevat de la base on la tècnica de maçoneria predomina; hi té un petit sòcol. Situació: es troba adossat al mur nord proper a l'absis. Alçada: 12'50 metres, aproximadament.
Protecció Bé cultural d'interès local
Declaració DOGC 1/7/2008
Identificador IPAC: 23046
4 Fotos
Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
Actualització 25-10-2017


 • LES MASIES DE RODA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 28-11-2022
  Convertir a PDF