Inventari de Campanes

Col·legi de la Mare de Déu del Carme - Carmelites Misioneres Teresianes - ELX (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 9765)


Data de construcció 1991
Descripció El campanar està situat al pati del col·legi, annex a l'església. Està unit amb ella per mitjà d'un passadís elevat. Té planta rectangular i una decoració exterior amb aplicats de pedra blanca i marbre verd. A la part superior hi ha dos finestres rectangulars. El campanar té una escala interior per accedir fins a la campana.
Protecció El col·legi va ser construït l'any 1991. El complex educatiu es va dotar amb una església i la torre annexa a ella, de senzilles formes i accés independent. La campana, procedent de l'antic edifici de la congregació, es va instal·lar al campanar.
Estat actual L'estat de conservació de la torre és bo. La campana està en regular estat de conservació, instal·lada al centre de la sala, entre dos bigues de ferro. Té un cigonyal per voltejar-la manualment i batall atornillat a la batallera i amb la bola pintada de color daurat.
Campanes Té una campana, fosa l'any 1929 als tallers de Constantino Linares de Carabanchel Bajo (Madrid). Es denomina Carme, Ramona i Rosa.
Tocs tradicionals de campanes La campana es voltejava a distància per mitjà del cigonyal.
Tocs actuals de campanes Volteig manual per mitjà d'una corda unida al cigonyal.
Intervencions El col·legi va ser construït l'any 1991. El complex educatiu es va dotar amb una església i la torre annexa a ella, de senzilles formes i accés independent. La campana, procedent de l'antic edifici de la congregació, es va instal·lar al campanar.
Propostes La campana es deu restaurar. El bronze s'ha de netejar per dins i per fora, de forma que recupere la sonoritat original. La truja de ferro actual es deu canviar per altra de fusta de perfil tradicional local. Es podria tant conservar el toc manual per mitjà del cigonyal com mecanitzar-la amb motor d'impuls i electromall monofàsic.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació fotogràfica i fitxes] (18-09-2018)
 • 3 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 19-09-2018

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Sala de les campanesCarme, Ramona i Rosa (1)LINARES ORTIZ, CONSTANTINO DE (CARABANCHEL BAJO)19294864

 • ELX: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-03-2023
  Convertir a PDF